PEL DRET A VOT DE LES PERSONES ESTRANGERES

AMIC-UGT s'adhereix a la plataforma pel dret a vot de les persones estrangeres

La nostra entitat fa anys que venim reivindicant aquest dret per a les persones estrangeres residents a Catalunya, ja que considerem que el dret a vot no és tan sols un dret objectiu de tots els ciutadans i ciutadanes, és també un mecanisme d'integració i de concreció de la democràcia.

Malauradament, al nostre país milers de ciutadans i ciutadanes estrangeres que fa temps que resideixen en aquest país, no són convocats a participar en els diferents processos electorals. No poden elegir als seus representants polítics ni ser escollits.

Creiem que la participació política i el dret de vot de les persones estrangeres és una qüestió que tard o d’hora s’ha d’abordar amb serietat i amplitud en la nostra societat, perquè no és normal tenir milers de persones exclosos del sistema polític i que no puguin decidir sobre el seu futur.

I és de aquesta perspectiva que recolzem les iniciatives que promouen diverses entitats i institucions que reivindiquen aquest dret.

 

CARTELL_low.jpg

 

Acte de presentació de la plataforma impulsada per SOS Racisme

Divendres 1 de desembre a les 19h  

Sala de Conferències de Cotxeres de Sants. Carrer de Sants, 79 de Barcelona

Presentació de la Plataforma pel Dret a Vot de les Persones Estrangeres: entitats promotores, manifest, web i vídeo de la campanya i Taula Rodona amb les intervencions de:

  • Oumou Balde, integradora social, membre de Salt Antiracista
  • Fatiha El Mouali, economista, membre de Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR).
  • Marco Aparicio, Doctor en Dret Públic i professor agregar de dret Constitucional a la UdG.
  • Karlos Castilla, Doctor en Dret, especialista en Drets Humans i membre de SOS Racisme Catalunya i de l’Institut de Drets Humans de Catalunya

Conduirà l’acte Omaira Bertran, periodista i membre de Llatins de Catalunya

 

 

 
LA REALITAT DELS MENORS NO ACOMPANYATS

Arran de les informacions als mitjans de comunicació sobre un allau en l’arribada de persones menors estrangeres no acompanyades a Catalunya, AMIC- UGT vol fer-se ressò d’aquesta realitat i posar damunt la necessitat i l’obligació de donar resposta des de les administracions públiques i la societat civil.

Segons la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya, estem davant d’una “emergència de país”, amb l’arribada aquest any 2017 de 1116 menors fins octubre, amb un flux  cada vegada més intens. Aquest fet col·lapsa els espais d’acolliment de menors a Catalunya i produeix situacions flagrants, com menors dormint al terra de dependències dels Mossos d’Esquadra a la Ciutat de Justícia, en espera de les proves forenses per determinar l’edat biològica.

La majoria d’aquests menors arriben via Marroc, ja siguin nacionals d’aquest estat o d’altres estats d’Àfrica o Àsia. Es tracta d’un col·lectiu amb uns nivells de vulnerabilitat extrems, en molts casos en situacions d’exclusió social ja des del lloc d’origen. Aquests nois (en un 97% homes) es veuen abocats a la supervivència més crua, al consum de drogues, a la manipulació i abús per part de xarxes delictives, a l’exclusió formativa i laboral i a situacions molt complicades que dificulten el seu futur i integració social.

AMIC- UGT no està especialitzat en abordar les necessitats dels menors immigrants no acompanyats, però com entitat que treballa per a la integració de la població immigrada, sí vol sensibilitzar sobre aquesta realitat. D’altra banda, molts d’aquests menors, a l’hora d’arribar a la majoria d’edat, presenten situacions d’irregularitat documental i/o sobrevinguda que dificulten més si s’escau la seva greu situació personal.

 

Enllaços notícies Menors no acompanyats:

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-vespre/els-menors-estrangers-no-acompanyats-continuen-dormint-amb-matalassos-a-terra/video/5702521/

http://www.ccma.cat/324/collapse-als-centres-dacollida-per-laugment-de-menors-estrangers-sense-familiars/noticia/2814470/

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/la-situacio-dels-menors-no-acompanyats-que-arriben-a-ceuta-i-melilla/video/5520312/

http://www.ccma.cat/324/el-testimoni-dun-menor-immigrant-que-ha-viatjat-sol-fins-a-barcelona/noticia/2814649/

http://www.ccma.cat/324/com-sobreviuen-els-menors-immigrants-sense-familia-a-barcelona/noticia/2819632/

https://www.ara.cat/societat/Arriben-menors-immigrants-Catalunya-lultim_0_1907809269.html

 
Unim-nos contra les agressions feixistes Prou impunitat Defensem la convivència en la diversitat

 

manifestaci_18n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al llarg de les últimes setmanes hem vist un auge preocupant d’accions violentes per part de grups feixistes que han gaudit d’una impunitat inacceptable.

Al Congrés espanyol, el PP va impedir una declaració institucional de condemna de les greus agressions feixistes a València del passat 9 d’octubre.

El PP i diverses organitzacions convocants tampoc han denunciat les agressions feixistes al voltant de recents i importants manifestacions a Barcelona.

El feixisme creix a Europa: l’FPÖ amenaça amb entrar al govern d’Àustria i Le Pen podria guanyar les properes presidencials a França. Ara l’extrema dreta amenaça amb tornar a sortir del clavegueram a casa nostra.

La societat catalana està immersa en debats importants. Fem aquests debats de manera democràtica i cívica. Però no donem oxigen a l’extrema dreta, sota cap concepte ni sota cap bandera.

De punts de vista i de sentiments nacionals, caben tots. Però el feixisme no és un punt de vista ni un sentiment nacional; és un crim contra la humanitat en potència.

Totes les forces democràtiques i progressistes s’han d’unir en un crit unànime de No Passaran!

Per tot això, ajuntem-nos, persones de totes les edats, de totes les procedències, de totes les sensibilitats, en aquesta manifestació unitària contra la presència de grups feixistes a casa nostra i arreu.

Celebrem i defensem la riquesa i diversitat de la nostra societat.

Manifestació: Dissabte 18 de novembre · 12h · Via Augusta – Ganduxer · FGC Bonanova

Formulari d'adhesió: http://bit.ly/2AiwegG

Esdeveniment al Facebook: https://www.facebook.com/events/752661924919372/

Esdeveniment al Twitter: https://twitter.com/UnitatvsRacisme/status/927900638666723329

Web: http://bit.ly/2zk1jn8

 

 

 

 
<< Inici < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

Resultats 97 - 104 de 414Agenda d'AMIC-UGT

Sense esdeveniments

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 


Image