MESURA PER AFAVORIR LA REGULARITZACIÓ I LA IRREGULARITAT SOBREVINGUDA

AMIC- UGT DE CATALUNYA VALORA POSITIVAMENT LA MESURA DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA PER A AFAVORIR LA REGULARITZACIÓ DELS VEÏNS I VEÏNES DE BARCELONA I PREVENIR L’IRREGULARITAT SOBREVINGUDA

Ahir l’Ajuntament de Barcelona va presentar un pla per afavorir la regularització dels veïns i veïnes de Barcelona i prevenir la irregularitat sobrevinguda. Una mesura que dóna resposta a les dificultats de moltes persones estrangeres per aconseguir regularitzar-se o mantenir les seves autoritzacions de residència i treball al no poder complir els requisits (principalment econòmics) que els demana la llei d’estrangeria.

Des de l’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC - UGT  de Catalunya) fa temps que ho venim denunciant. Entre la població atesa per l’entitat, en tres anys s’ha duplicat la població en irregularitat sobrevinguda, del 7,47% en el 2013 al 14,10% en el 2016. Moltes d’aquestes persones porten anys vivint al nostre país, molts amb fills i altres familiars que depenen de la seva situació administrativa i que, en conseqüència, també cauen en la irregularitat sobrevinguda.

Aquesta situació els exposa clarament a  l'exclusió i posa en evidència els efectes negatius de la normativa d’estrangeria, així com la necessitat de debatre-la des d’un punt de vista social i no instrumental de la immigració.

Des de l’AMIC - UGT de Catalunya valorem molt positivament la mesura de l’Ajuntament de Barcelona, que ha comptat amb les aportacions de les entitats que conformem la Comissió Permanent del Consell Municipal d’Immigració.

Més informació:

http://ajuntament.barcelona.cat/premsa

 

 

 

 
Signat l’acord de la Renda Garantida de Ciutadania, un nou dret social a Catalunya
 rgc-acn.png
 
Ahir al matí la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i els representants de la comissió promotora de la ILP –de la qual forma part la UGT de Catalunya- han signat l’acord per a la creació d’una Renda Garantida de Ciutadania (RGC) al nostre país.

Des de la UGT de Catalunya ens felicitem per aquest gran pacte, aconseguit després de quatre anys de mobilitzacions i de la recollida de 121.191 signatures, i que representa un nou dret social i el primer acord de país després de la crisi econòmica.

Més informació: http://www.ugt.cat/signat-lacord-de-la-renda-garantida-de-ciutadania-un-nou-dret-social-a-catalunya-aconseguit-gracies-a-la-mobilitzacio-ciutadana/

 

 

 
XERRADA INFORMATIVA: "CONEIX ELS TEUS DRETS I OBLIGACIONS A L'HORA D'AFRONTAR EL MÓN LABORAL

L'Oficina Jove de l’Urgell ofereix la xerrada informativa titulada "Coneix els teus drets i obligacions a l'hora d'afrontar el món laboral", a càrrec de Sandra Rebert, assessora d'AMIC - UGT.

L'activitat s'emmarca dins el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball.

Entrada lliure.

 05 DE MAIG de 11:00 a 12:00 HORES

Oficina Jove de l'Urgell (Carrer de La Solana) 

 

 

 
<< Inici < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

Resultats 81 - 88 de 379Image