Legislació i impresos

Fulls informatius

Butlletí

 

Por un trabajo digno
xat
xat
ugt-a-twitter.jpg
AMIC al facebook

Subscriure's a aquesta font

Recomanan's

Recomana el Web d'AMIC als teus AMICS

Comptador de viistes

contador de visitas


RODA DE PREMSA A VILAFRANCA DEL PENEDES

 

 

1 DE CADA 6 IMMIGRANTS ATESOS PER LA UGT A L'ALT PENEDÈS I EL GARRAF TREBALLA SENSE CONTRACTE

La UGT i AMIC presenten divendres a Vilafranca del Penedès una campanya contra l'explotació laboral de les persones estrangeres - El sindicat va atendre l'any passat 3.084 consultes d'aquest col·lectiu.

La UGT de l'Anoia, Alt Penedès i Garraf i l'AMIC presentaran divendres en roda de premsa a Vilafranca del Penedès la campanya del sindicat per denunciar l'explotació laboral que pateixen les persones estrangeres i sensibilitzar els propis treballadors afectats perquè ho denunciïn, ja que pot derivar en la seva irregularitat i expulsió del país.

A la roda de premsa hi intervindran Francesc Rica, secretari general de la UGT de l'Anoia, Alt Penedès i Garraf; David Papiol, president de l'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya (AMIC - UGT de Catalunya), i Farah Lagouit, assessora en estrangeria i representant d'AMIC al territori.

A la roda de premsa també es presentarà la memòria 2016 de l'AMIC a l'Alt Penedès i el Garraf. Durant l'any passat l'AMIC ha atès 1.771 visites que han comportat 3.084 consultes i 4.988 serveis. Les consultes més habituals han estat l'assessorament sobre les targetes de familiar de comunitari, el tràmit de la nacionalitat i l'arrelament social.

A més, en tres anys s'ha duplicat la població en situació d'irregularitat sobrevinguda, que ja representa el 4,83% del total de la població atesa per AMIC, i 1 de cada 6 treballadors atesos ho fa sense contracte.

Roda de premsa: presentació campanya contra l'explotació laboral de persones estrangeres.

DIA: divendres, 10 de març de 2017

HORA: 11 hores

LLOC: seu de la UGT (Plaça del Penedès, 4, 2n pis, Vilafranca del Penedès).

 

 
LA UGT DE CATALUNYA I AMIC POSEN EN MARXA UNA CAMPANYA CONTRA L’EXPLOTACIÓ LABORAL DELS ESTRANGERS

roda_de_prensa__campaa_explotacin_laboral.jpg

 

La UGT de Catalunya i l'AMIC (Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya) hem posat en marxa una campanya per denunciar l'explotació laboral que pateixen les persones estrangeres i sensibilitzar els propis treballadors afectats perquè ho denunciïn, ja que pot derivar en la seva irregularitat i expulsió del país.

En aquest enllaç trobareu els materials de la campanya: cartells i díptics en castellà, català, anglès i francès.

En aquest altre enllaç trobareu un informe amb algunes dades de la situació laboral de les persones estrangeres al nostre país

El 16,75% de les persones estrangeres ateses a les oficines d’AMIC – UGT de Catalunya durant l’any passat declaraven treballar de manera irregular. A més, en tres anys s’ha duplicat la població en irregularitat sobrevinguda (del 7,47% de la població atesa el 2013 al 14,10% el 2016), que ha patit la pèrdua de la seva regularitat administrativa després d’anys en situació de residencia legal per no reunir els requisits econòmics i socials per a renovar la seva autorització, generalment per no disposar d’un contracte de treball.

Segons dades oficials, l’any passat més del 70% de les autoritzacions de treball van ser per a ocupacions de baixa qualificació, i el 50% d’aquestes, per a personal domèstic i de neteja, fet que no correspon amb els nivells de formació del col·lectiu. Un altre dada que demostra la discriminació i explotació laboral que pateixen és que el salari mig de la població estrangera és un 31% inferior al salari mig nacional, i que les dones estrangeres (doble bretxa salarial) cobren un 40% menys que els homes espanyols i un 18% menys que els homes estrangers.

Roda de premsa "Perill, explotació laboral de persones estrangeres"

 

Comparteix amb els teus AMICS

#denunciaexplotaciolaboral

 

 

 
UGT DE CATALUNYA I AMIC PRESENTEN UNA CAMPANYA CONTRA L’EXPLOTACIÓ LABORAL DE PERSONES ESTRANGERES

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, i el president d’AMIC, David Papiol, oferiran demà una roda de premsa.

 

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, i el president d’AMIC – UGT de Catalunya, David Papiol, presentaran demà en roda de premsa una campanya del sindicat per denunciar l’explotació laboral que pateixen les persones estrangeres i sensibilitzar els propis treballadors afectats perquè ho denunciïn, ja que pot derivar en la seva irregularitat i expulsió del país.

A la roda de premsa s’oferiran dades de la situació laboral de les persones estrangeres al nostre país, com per exemple, que l’any passat més del 70% de les autoritzacions de treball van ser per a ocupacions de baixa qualificació, i el 50% d’aquestes, per a personal domèstic i de neteja, fet que no correspon amb els nivells de formació del col·lectiu. O que el salari mig de la població estrangera és un 31% inferior al salari mig nacional, i que les dones estrangeres cobren un 40% menys que els homes espanyols i un 18% menys que els homes estrangers.

El 16,75% de les persones estrangeres ateses a les oficines d’AMIC – UGT de Catalunya durant l’any passat treballaven de manera irregular.

 

rotonda.jpg

 

 

 

 

Roda de premsa: presentació campanya contra l’explotació laboral de persones estrangeres

DIA: divendres, 24 de febrer de 2017

HORA: 11 hores

LLOC: sala de premsa de la UGT de Catalunya (Rambla del Raval, 29-35, 6a planta, Barcelona).

 

 

 

 

 

 

 

 
<< Inici < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

Resultats 81 - 88 de 370Taller “situa’t i practica” per a fer servir el català!!! Inscripcions obertes 

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 


Image