La UGT exigeix la ratificació del C189 de l’OIT per augmentar la protecció en el treball domèstic

treball_domestic

Avui 16 de juny commemoren sis anys des de l’adopció del Conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball sobre treball digne per a les treballadores i treballadors domèstic, l’únic instrument internacional que estableix una regulació sobre aquest sector d’activitat, que tal i com està regulat inclou tant les tasques domèstiques com les de cura a les persones, però encara a Catalunya i a Espanya no s’ha ratificat aquest conveni.

A Catalunya, 68.100 persones estan afiliades al Sistema Especial d’Empleades i Empleats de la Llar, i d’aquestes pràcticament la majoria són dones, el 93,5%. No podem entendre l’evolució del treball domèstic i de les seves condicions de treball sense entendre que és un treball realitzat majoritàriament per dones, i en gran mesura, per dones migrants (el 50%). I és que a Catalunya, la carència de la cobertura de necessitats a través dels serveis socials se soluciona amb el treball domèstic.

És per aquest motiu, que la UGT de Catalunya instem a que s’iniciïn els tràmits per a procedir a la ratificació del Conveni 189 de l’OIT i avançar, així, en la progressiva equiparació de drets entre les persones treballadores de la llar, fonamentalment dones  estrangeres, i la resta de treballadors. Amb la ratificació d’aquest conveni s’augmentaria la protecció d’un sector altament precaritzat, feminitzat i empobrit. A més de ser un sector amb els salaris més baixos i amb altes taxes de parcialitat, no està acollit al sistema de prevenció de riscos laborals, no hi ha casualitat en l’extinció del contracte i no tenen protecció per desocupació.

 

 

 

Article complet...
 
JORNADA EN DEFENSA DELS DRETS DELS REFUGIATS

porta-retalls01.jpg

 

Amb motiu del Dia mundial de les persones refugiades avui dimarts, 20 de juny, la UGT de Catalunya organitza l’acte “Jornada en defensa dels drets dels refugiats”, que vol ser un homenatge als refugiats i refugiades d’abans i d’ara, tot fent un paral·lelisme històric amb els exiliats de la guerra civil i els exiliats i refugiats actuals.

Al vestíbul de la UGT de Catalunya (Rambla Santa Mònica, 10. Barcelona) es podrà visitar fins al 31 d'agost l’exposició “Història i compromís de les Germanes Úriz”. Les germanes Úriz, Pepita i Elisa, van ser pioneres de la renovació pedagògica i lluitadores pels drets de les dones i els infants. D’origen navarrès, van exercir com a professores a les escoles de magisteri de Girona, Lleida, Tarragona i Barcelona durant bona part del primer terç del segle XX, abans d’emprendre el camí d’un exili sense retorn. Durant els anys de la Segona República van ser impulsores de les primeres organitzacions feministes i de la FETE, el sindicat del professorat de la UGT.

 

 

 

 
IDFO: PROJECTE "CONDUEIX EL TEU FUTUR"

L'Institut per al Desenvolupament de la Formació Ocupacional (IDFO- UGT) presenta el Projecte Integral "Condueix el teu futur" adreçat a dones en situació d’atur de llarga durada (més de 12 mesos inscrites al SOC com a demandants d’ocupació) per aconseguir la seva inserció al sector del transport de viatgers.

Aquet projecte té per objectiu donar resposta a les necessitats de cobertura de llocs de treball de les empreses de transport de viatgers proporcionant treballadores qualificades per a l’ocupació, amb la preparació tècnica adequada, no només pel que fa a la conducció del vehicle sinó també a les competències professionals requerides per a l’adequat desenvolupament de l’ocupació.

  • A qui s’adreça?

El projecte va destinat a dones d’entre 30 i 54 anys en situació d’atur de llarga durada. És imprescindible que durant els últims 18 mesos hagin estat inscrites al SOC com a demandants d’ocupació per un període mínim de 12 mesos.

Més informació:

Barcelonès: Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la / Tel: 93 268 92 92

Baix Llobregat:  Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la / Tel: 93 261 91 37

Garraf: Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la / Tel: 93 853 38 83

Vallès Oriental: Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la / Tel: 93 570 16 48

Vallès Occidental: Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la / Tel: 93 733 41 85

 

https://www.idfo.com/

 

 

 

 

 
<< Inici < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

Resultats 81 - 88 de 386BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 


Image