Butlletí

 

Planta cara
Por un trabajo digno
xat
xat
ugt-a-twitter.jpg
AMIC al facebook

Subscriure's a aquesta font

Recomanan's

Recomana el Web d'AMIC als teus AMICS

Comptador de viistes

contador de visitas


21 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE L'ELIMINACIÓ DE LA DISCRIMINACIÓ RACIAL
 
 helping-hands
 
En el Dia internacional de l’eliminació de la discriminació racial, proclamat per l’Assemblea de les Nacions Unides davant la massacra a Sharpeville, Sud-àfrica en 1960 on la policia va obrir foc i va matar a 69 persones en una manifestació pacífica contra les lleis de l’apartheid,  cal reflexionar i denunciar que la discriminació racial arreu del món i concretament a  Catalunya encara continua existint.

Més de 50 anys han passat d’aquest tràgic succés racista i encara hem de parlar i denunciar aquesta xacra de la discriminació racial.

L’auge de l’extrema dreta a països com Alemanya, França, Grècia, Hongria, entre altres estats, és ja una realitat palpable i és una de les principals amenaces per a la cohesió social i l’estabilitat de les democràcies europees.

Amb discursos racistes i xenòfobs, fomentant la por irracional contra els immigrants i els refugiats en general i als quals vinculen amb el terrorisme, formacions polítiques de l’ultra dreta (com Front Nacional, AfD,  PVV, etc.) estan guanyen pes i fins i tot, poden tenir incidència en els posicionaments d’alguns partits tradicionals que arribin al poder, portant implantar dures mesures contra la immigració.

Si bé hem de celebrar que als Països Baixos la retòrica antiimmigració i l’ islamofòbia promoguda per l’ultra Geert Wilders no ha sigut la fórmula per a que un partit de l’ultra dreta (PVV) guanyés les recents eleccions holandeses, no podem pensar que s’ha frenat al populisme i a l’ islamofòbia, llavors en aquest Estat més d’un milió de persones els han votat.

A Catalunya, l’extrema dreta té una clara representació en organitzacions com Plataforma per Catalunya, que va aconseguir 8 regidors en les eleccions municipals de 2015.

Segons la Fiscalia de Delictes d’Odi, en els últims anys  s’ha registrat un creixement de denúncies per atacs i agressions de tipus xenòfob, racista i islamòfob. L’ascens polític i social d’un discurs contra la immigració i els musulmans que s’està produint a Europa i, en part, als Estats Units, és un fenomen preocupant està portant a brots racistes fins i tot violents al nostre país.

Per tot això,

des de l’AMIC-UGT de Catalunya fem una crida a la reflexió sobre aquest greu problema que es viu al món però també al nostre país i que pot posar en perill la convivència i la cohesió social.

Demanem al Govern central posar fi la seva política d’austeritat de programes d’integració social de les persones immigrades.

Instem a aplicar de manera efectiva la legislació vigent contra el racisme i posar fi a l’enduriment de les polítiques migratòries i l’hostilitat en les fronteres.

A les administracions locals i a la societat civil, apostar per mesures que reforcin la cohesió ciutadana i combatre la discriminació racial.

A la feina, a l’escola, a les nostres ciutats i als nostres barris, rebutgem qualsevol actitud, acció o política de discriminació de persones per motiu racial o cultural.

Barcelona, 21 de març de 2017

 

 
RODA DE PREMSA A GRANOLLERS, 16 DE MARÇ DE 2017

denuncia-explotacio-laboral

La UGT i AMIC presenten a la comarca del Vallès Oriental una campanya contra l’explotació laboral de les persones estrangeres

El sindicat va atendre l’any passat 1.197 consultes de persones immigrants a la comarca 

La UGT del Vallès Oriental i l’AMIC presentaran demà dijous  en roda de premsa a Granollers la campanya del sindicat per denunciar l’explotació laboral que pateixen les persones estrangeres i sensibilitzar els propis treballadors afectats perquè ho denunciïn, ja que pot derivar en la seva irregularitat i expulsió del país.

A la roda de premsa també es presentarà la memòria 2016 de l’AMIC a la comarca del Vallès Oriental. Amb el suport de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de la Llagosta, així com amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mollet del Vallès i de Granollers, l’entitat va atendre l’any passat 1.197 consultes de persones estrangeres, 192 persones més que en l’any 2015.

A la roda de premsa hi intervindran David Papiol, president d’AMIC-UGT de Catalunya; Mohamed Daouieb, assessor en estrangeria i representant d’AMIC  a la comarca, i Òscar Riu, secretari comarcal de la UGT del Vallès Oriental.

 

Roda de premsa: campanya contra explotació immigrants

DIA: dijous, 16 de març de 2017.

HORA: 11 hores.

LLOC: Seu de la UGT del Vallès Oriental (c. d’Esteve Terrades, 30-32, Granollers).

 

 

 

 

 
RODA DE PREMSA A VILAFRANCA DEL PENEDES

 

 

1 DE CADA 6 IMMIGRANTS ATESOS PER LA UGT A L'ALT PENEDÈS I EL GARRAF TREBALLA SENSE CONTRACTE

La UGT i AMIC presenten divendres a Vilafranca del Penedès una campanya contra l'explotació laboral de les persones estrangeres - El sindicat va atendre l'any passat 3.084 consultes d'aquest col·lectiu.

La UGT de l'Anoia, Alt Penedès i Garraf i l'AMIC presentaran divendres en roda de premsa a Vilafranca del Penedès la campanya del sindicat per denunciar l'explotació laboral que pateixen les persones estrangeres i sensibilitzar els propis treballadors afectats perquè ho denunciïn, ja que pot derivar en la seva irregularitat i expulsió del país.

A la roda de premsa hi intervindran Francesc Rica, secretari general de la UGT de l'Anoia, Alt Penedès i Garraf; David Papiol, president de l'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya (AMIC - UGT de Catalunya), i Farah Lagouit, assessora en estrangeria i representant d'AMIC al territori.

A la roda de premsa també es presentarà la memòria 2016 de l'AMIC a l'Alt Penedès i el Garraf. Durant l'any passat l'AMIC ha atès 1.771 visites que han comportat 3.084 consultes i 4.988 serveis. Les consultes més habituals han estat l'assessorament sobre les targetes de familiar de comunitari, el tràmit de la nacionalitat i l'arrelament social.

A més, en tres anys s'ha duplicat la població en situació d'irregularitat sobrevinguda, que ja representa el 4,83% del total de la població atesa per AMIC, i 1 de cada 6 treballadors atesos ho fa sense contracte.

Roda de premsa: presentació campanya contra l'explotació laboral de persones estrangeres.

DIA: divendres, 10 de març de 2017

HORA: 11 hores

LLOC: seu de la UGT (Plaça del Penedès, 4, 2n pis, Vilafranca del Penedès).

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Resultats 73 - 80 de 364Taller “situa’t i practica” per a fer servir el català!!! Inscripcions obertes 

Agenda d'AMIC-UGT

Sense esdeveniments

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 

ALTRES INFORMACIONSImage