JORNADES: ‘ON SÓN ELS DRETS LABORALS I ECONÒMICS DE LES PERSONES IMMIGRADES?’
http://www.ugt.cat/contenido/uploads/2018/01/Cartell_jornades_dretsLaborals_ACPP_jpg.jpg

Del 5 al 8 de febrer es realitzarà a Barcelona una trobada organitzada per l’ACCP (Assemblea de Cooperació per la Pau), AMIC i Sindicalistes Solidaris (UGT de Catalunya) i la Fundació Pau i Solidaritat i CITE (CCOO), així com 18 representants referents d’associacions i sindicats implicats en la defensa dels drets laborals i econòmics de les persones migrades d’aquests països: Catalunya, Marroc i Tunísia.

L’objectiu és incidir sobre la manca de compliment dels drets laborals i econòmics de persones migrades subsaharianes al territori català, al Marroc i a Tunísia.

És la situació a Catalunya, al Marroc i a Tunísia igual? Certament, no. Però hi ha macances, desigualtats i injustícies que es repeteixen en els tres territoris. Les persones migrades tenen drets i la necessitat de garantir la protecció efectiva d’aquests drets recau tant en els països d’origen, trànsit o destí. La vulneració dels drets econòmics, socials i culturals obliga milers de persones a marxar de casa seva, any rera any, a la recerca de noves oportunitats. Aquestes persones mereixen algún tipus de protección en els països on han decidit continuar els seus projectes de vida. El dret al treball va més enllà del dret a tenir un lloc de treball i a l’obligació de garantir la plena ocupació. Abarca l’accés a un treball sense discriminació, la llibertat d’elecció de l’ocupació i una estructura de suport que faciliti l’accés al treball, inclosa una formació professional adequada. Una violació particularment atroç del dret a la lliure elecció de l’ocupació és el treball forçós: treball exigit mitjançat amenaça d’algun càstig, ja sigui penal o la pèrdua de drets i privilegis. Totes aquestes deficiències són les que pretén diagnosticar, treballar i incidir l’Assemblea de Cooperació per la Pau.

Entre d’altres hi participaran:
David Papiol, secretari de Mobilitzacions i Agitació de la UGT de Catalunya, i president d’AMIC – UGT de Catalunya.
Mariana Isla, directora d’AMIC-UGT de Catalunya.
Pap Jammeh, membre de l’Associació AMIC i president de l’Associació Jama Kafo.
Toni Mora, secretari de Política Territorial, Acció Sindical i Migracions de CCOO de Catalunya.
Ghassan Saliba, Fundació Pau i Solitaritat.
Naima Haj M’Barek ep. Hammani, Secretaria General Adjunta del sindicat i responsable de les relacions àrabs internacionals i migracions de UGTT- Unió General Tunisiana del Treball.
Franck Makelo Iyanga, secretari general de l’ODTI – Organització Democràtica del Treball.
Fathiya Saidi ép. Azmani, especialista en gènere i economía social i solidària, UAF – Unió de l’Acció Femenina.

Les jornades tindràn lloc a les seus de la UGT i CCOO de Catalunya. Aforament limitat.

 

 

 
AMIC-UGT PARTICIPA AMB L'AJUNTAMENT DE BARCELONA AL PROJECTE CITIES GROW DE LA UE
 
Després d’uns mesos intensos de treball i d’emocions iniciats amb el Lauch Meeting organitzat a Brussel·les els dies 15 i 16 de maig, el qual aplegà a 8 ciutats europees, es posa fi a la visita de tres dies (17-19 d’octubre) que Riga ha fet a Barcelona dins el projecte CITIES GROW organitzat i finançat per EUROCITIES. L’objectiu d’aquesta primera fase del projecte de mentoria és l’observació i l’aprenentatge per part de tècnics municipals de Riga de polítiques, serveis i activitats que l’Ajuntament de Barcelona està implementant, en col·laboració amb d’altres agents locals, per potenciar l’ocupabilitat de les persones estrangeres en el mercat laboral barceloní, aprofitant les qualificacions professionals que aquestes porten de país d’origen, així com les habilitats assolides al llarg de la seva vida.

Ara toca que els partners letons presentin als seus representants polítics les iniciatives apreses a Barcelona per tal de replicar-les d’acord a la seva realitat local. La segona fase del projecte culminarà amb una visita de mentoria que tècnics municipals (Glòria Rendon, coordinadora del SAIER) i experts d’AMIC-UGT (Helena Lafita, tècnica de l’entitat) faran a Riga.

L’Ajuntament de Barcelona va decidir que fos AMIC-UGT, com a membre del SAIER (Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats) i com a entitat especialitzada en homologació de títols estrangers, orientació formativa i inserció laboral, l’ encarregada de donar-li suport tècnic en la seva participació al CitiesGrow com a ciutat mentora de Riga.

Per més informació, podeu veure la pàgina oficial d’EUROCITIES amb l’article publicat sobre la participació de Barcelona al projecte CitiesGrow: https://goo.gl/eiZSCo

 

 
 
PEL DRET A VOT DE LES PERSONES ESTRANGERES

AMIC-UGT s'adhereix a la plataforma pel dret a vot de les persones estrangeres

La nostra entitat fa anys que venim reivindicant aquest dret per a les persones estrangeres residents a Catalunya, ja que considerem que el dret a vot no és tan sols un dret objectiu de tots els ciutadans i ciutadanes, és també un mecanisme d'integració i de concreció de la democràcia.

Malauradament, al nostre país milers de ciutadans i ciutadanes estrangeres que fa temps que resideixen en aquest país, no són convocats a participar en els diferents processos electorals. No poden elegir als seus representants polítics ni ser escollits.

Creiem que la participació política i el dret de vot de les persones estrangeres és una qüestió que tard o d’hora s’ha d’abordar amb serietat i amplitud en la nostra societat, perquè no és normal tenir milers de persones exclosos del sistema polític i que no puguin decidir sobre el seu futur.

I és de aquesta perspectiva que recolzem les iniciatives que promouen diverses entitats i institucions que reivindiquen aquest dret.

 

CARTELL_low.jpg

 

Acte de presentació de la plataforma impulsada per SOS Racisme

Divendres 1 de desembre a les 19h  

Sala de Conferències de Cotxeres de Sants. Carrer de Sants, 79 de Barcelona

Presentació de la Plataforma pel Dret a Vot de les Persones Estrangeres: entitats promotores, manifest, web i vídeo de la campanya i Taula Rodona amb les intervencions de:

  • Oumou Balde, integradora social, membre de Salt Antiracista
  • Fatiha El Mouali, economista, membre de Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR).
  • Marco Aparicio, Doctor en Dret Públic i professor agregar de dret Constitucional a la UdG.
  • Karlos Castilla, Doctor en Dret, especialista en Drets Humans i membre de SOS Racisme Catalunya i de l’Institut de Drets Humans de Catalunya

Conduirà l’acte Omaira Bertran, periodista i membre de Llatins de Catalunya

 

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Resultats 73 - 80 de 392Agenda d'AMIC-UGT

Sense esdeveniments

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 


Image