Vaga General
Vaga General
Vaga general

Butlletí

Planta cara
Por un trabajo digno
xat
xat
ugt-a-twitter.jpg
AMIC al facebook

Subscriure's a aquesta font

Iniciar sessió


Recuperar contrasenya?
Vols registrar-te? Fes-ho aquí

Recomanan's

Recomana el Web d'AMIC als teus AMICS

Comptador de viistes

contador de visitas


Manifest

  banner2.jpg

Davant la commemoració del Dia Internacional del Migrant, 18 de desembre, des de l’associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC-UGT) reivindiquem un canvi de les polítiques de migració i asil de la UE i dels seus Estats membres i, exigim aturar la violació dels drets de les persones migrants i refugiades i el genocidi de qui no arriba al seu destí.

Durant l’última dècada, es calcula que més 30.000 persones han perdut la seva vida en el mar Mediterráneo. Més de 65 milions de persones es trobaven desplaçades dels seus llars a finals de 2015,  degut al conflicte bèl·lic i a la persecució. La catàstrofe bèl·lica en Síria, guerres que han explotat en els últims cinc anys en el Sud de Sudan, Iemen, Burundi, Ucraïna i la República Centreafricana, la violència e inseguretat en alguns països d’Amèrica central, són algunes de les principals causes d’aquest desplaçament forçat.

I la xifra de migrants internacionals ha arribat a un nivell històric: més de 240 milions d’immigrants viuen en un país diferent al que van néixer, segons dades de Nacions Unides.

A les fronteres d’Espanya milers de persones han patit intentant travessar, amb risc per la pròpia seva vida i moguts per la necessitat, tanques perilloses i invencibles, o creuant el mar en “pateras” la frontera que separa Àfrica d’Europa. I les persones que aconsegueixen creuar aquesta, es troben amb una ordre d’expulsió o sense més, són expulsades “en calent”. Moltes altres, es troben en l’irregularitat i la marginació social.

A la vegada que això passa davant els nostres ulls, no és menys significatiu que moltes persones d’origen estranger que van arribar sovint per mitjans d’entrada legals i que  des de fa anys formen part de la nostra societat, ara es trobin amb la lamentable situació “d’irregularitat sobrevinguda” per no poder renovar la seva autorització de residència i treball al no cobrir els requisits (principalment econòmics: com tenir un contracte de treball, cotització a la Seguretat Social, etc.) que demana la normativa d’estrangeria. La població immigrada és un dels col·lectius que més està patint aquesta crisi econòmica que travessa el nostre país, i caure en la irregularitat sobrevinguda és una de les conseqüencies més greus per aquestes persones.

Per tot això, ara més que mai i especialment en aquesta data commemorativa, cal demanar la protecció d’aquestes persones independentment de la seva condició de regularitat al nostre país. Demanem mesures flexibles d’estrangeria que garantissin una vida digna i la integració social i laboral de la població migrant.

Al Govern central, la ratificació del Convenis Internacionals de protecció de drets dels treballadors migrants i les seves famílies. Així com la celeritat en la gestió d’expedients d’asil.

Exigim al Estats membres de la Unió Europea el compliment de la seva responsabilitat i obligacions en l’acollida de persones refugiades. Que habilitin vies legals i segures per a que les persones que demanen protecció no tinguin que arriscar  la seva vida en rutes perilloses i costoses per a les persones refugiades.

És necessari un canvi de les polítiques de migració i asil que posi en el centre a les persones i als seus drets.

Ara més que mai la solidaritat i el compromís del conjunt de la societat per fer front a la crisi humanitària que vivim.

 

 

 

 
CONFERÈNCIA SOBRE L'HOMOLOGACIÓ DE TÍTOLS

titols.jpg

 

La Comissió Catalana d´ajuda al Refugiat (CEAR), dins del seu programa d'inserció Traçant Camins IV, amb la col·laboració d'AMIC-UGT de Catalunya, organitza la Conferència Homologació d'estudis estrangers.

HOMOLOGACIÓ D’ESTUDIS

Dil

Dijous 1 de desembre, de 10.00 a 12.00 del matí

Lloc:  Associació per a Joves Teb

Carrer dels Salvador, 6, bxs, 08001 Barcelona. Mapa 

Més informació a CEAR Catalunya

 

 

 

 
FORMACIÓ MÒDUL "B": CONEIXEMENTS LABORALS, A BARCELONA

12650974_10206546427393604_3544589440208606757_n.jpg

L’AMIC-UGT, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i el cofinançament del Fons Social Europeu, organitzem durant el mes de novembre i desembre dos convocatòries formatives gratuïtes del Mòdul “B”: Coneixements laborals.

Es tracta de coneixements que contempla la Llei d’Acollida i que han d’adquirir les persones immigrades i retornades a Catalunya (empadronades al municipi, usuaris/ ries dels Serveis de primera acollida i els que necessiten tramitar l’informe d’esforç d’integració o l’informe d’arrelament social).

 

PRIMERA CONVOCATÒRIA
 21, 22, 23 i 24 de novembre
(Horaris: 2 sessions de 10 a 13.30h i 2 sessions de 10 a 14h)
Lloc de la formació:
C/ Font Honrada, 10. Barcelona (SAIER)
 
SEGONA CONVOCATÒRIA 
30 de novembre, 01, 02 i 05 de desembre
(Horaris: 2 sessions de 10 a 13.30h i 2 sessions de 10 a 14h)
Lloc de la formació:
C/ Paral·lel 202. Barcelona (SAIER

 

Més informació i inscripcions
Hafida Ayadi, de AMIC-UGT
(amb el nom i cognoms, nacionalitat, NIE o passaport i telèfon de contacte)

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Resultats 73 - 80 de 352Taller “situa’t i practica” per a fer servir el català!!! Inscripcions obertes 

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


ALTRES INFORMACIONSImage