CARTA OBERTA DE LA UGT DE CATALUNYA

logo_ugt.jpgEl nostre país viu moments molt complexos i difícils. Ens trobem davant d’una crisi social i institucional sense precedents i la UGT de Catalunya no pot ser aliena a aquesta situació.

Davant d’aquesta realitat tenim diferents reptes com a sindicat. El primer, sortir de la crisi social i revertir les retallades, efectuades tant pel Govern de la Generalitat com el de l’Estat. No podem deixar que les empreses estiguin a nivells de benefici precrisi i les nostres butxaques i condicions laborals continuen empitjorant. Però també hem d’afrontar la lluita per unes pensions dignes per ara i per demà, i les reivindicacions dels falsos cooperativistes, les empreses multiserveis, de les cambreres de pis i dels empleats i empleades públics per exigir que els retornin el que és seu, entre moltes d’altres.

Paral.lelament, el sindicalisme, des de la seva vocació internacionalista, sempre ha defensat els drets humans i ha fet seves reivindicacions històriques com la llibertat d’expressió o el dret de vaga. Malauradament, el Govern del PP ha posat aquests drets en qüestió. Cantants, tuitaires… s’afegeixen als més de 400 sindicalistes que en aquests moments tenen causes judicials obertes i que conformen un perillós escenari per un país que respecti els drets més bàsics que dibuixen una democràcia moderna.

Però no podem obviar que vivim en una societat que té problemes i que cal afrontar-los de cara. En un moment en què el conflicte a Catalunya se simplifica en blocs, la nostra organització no pren partit per cap d’ells. Així ha de ser. Som un sindicat plural i transversal que aspira a representar la totalitat de la classe treballadora. I és la pròpia naturalesa del nostre sindicat que ens situa en una posició privilegiada i que en moments de conflicte ens dona l’oportunitat de tenir un paper fonamental per bastir ponts. No és el moment d’adoptar posicions numantines ni confrontades. És el moment de trobar els punts que ens uneixen com a societat i com a sindicat, i de reivindicar el diàleg i la negociació com a principals eines per solucionar el conflicte.

Sense oblidar quina és la nostra agenda sindical prioritària, que alguns voldrien esborrar, que a curt termini és la manifestació convocada per UGT i CCOO en defensa de les pensions per al 14 d’abril, cal demostrar la nostra capacitat de mobilització. I, sobretot, el 1r de Maig. Si hi ha una data imprescindible per al sindicalisme, és el 1r Maig. És el dia de la classe treballadora, i aquest any, més que mai, el 1r de Maig ha de fer una demostració de la nostra capacitat de mobilitzarnos, de la nostra força sindical.

Aquests dies la direcció de la UGT de Catalunya ha pres determinades decisions que entenem que han estat controvertides i que part de la nostra militància no ha compartit. És per aquest motiu que et volem fer arribar les raons per les quals hem decidit participar en l’Espai Convivència i Democràcia i a la manifestació del pròxim 15 d’abril.

...

En aquest enllaç trobareu el text integre Carta Oberta de la UGT de Catalunya

 

 

 
UGT RECLAMA LA APERTURA DEL DIALOGO CON LOS INTERLOCUTORES SOCIALES EN MATERIA DE EMPLEO DOMÉSTICO

 trabajo_domestico_ugt_comunicado.jpg

 

Con motivo del 30 de marzo, Día Internacional de las trabajadoras del hogar, la Unión General de Trabajadores reclama al Gobierno la apertura de un proceso de diálogo con los interlocutores sociales, comprometido desde el año 2012 y nunca cumplido, con el fin de abordar, entre otras cuestiones, la integración total, en enero de 2019, del sistema especial de empleados de hogar en el Régimen General de la Seguridad Social.  

El sindicato demanda al Gobierno que muestre más interés por las empleadas de hogar y que cumpla los compromisos de abordar con los interlocutores sociales la cotización y la prestación por desempleo para este colectivo, la desaparición del desistimiento como forma de extinción del contrato, o su inclusión en la Ley de Prevención de Riesgos Laborales.  

Además, UGT exige que se inicien los trámites para ratificar el Convenio 189 de la Organización Internacional del Trabajo (OIT) sobre trabajo decente para las trabajadoras y trabajadores doméstico. 

Más información y declaraciones de la Vicesecretaria General de la UGT en este enlace

Folleto sobre derechos mínimos y cotización

Informe "En el trabajo doméstico esto es lo mínino. Pero ¿es lo justo?"

 

 

 

 
REBUIG AL CONCEPTE D'IMMIGRACIÓ IRREGULAR COM AMENAÇA ALS VALORS D'ESPANYA

Els membres del Consell Municipal d’Immigració de l’Ajuntament de Barcelona (en el qual l’AMIC-UGT forma part) rebutgem la inclusió del concepte “immigració irregular” com amenaça als valors en un projecte de materials curriculars dirigits a alumnes de primària i proposat pels Ministeris de Educación, Cultura y Deporte i de Defensa.

Demanen:

  • Que s’elimini totalment qualsevol menció a la immigració com amenaça en aquest o d’altres materials educatius.
  • Que qualsevol model educatiu d’un país democràtic estigui basat en el respecte i la defensa dels drets humans, en la no discriminació, la convivència i l’acollida.
  • Ha de promoure la resolució no violenta dels conflictes, la democràcia, la igualtat, el respecte i la cultura de pau.
  • Ha de lluitar contra idees, valors i estereotips que fomentin la violència i la discriminació, i ha de promoure la convivència i la cohesió social.
  • Que els Ministeris de Educación, Cultura y Deporte i de Defensa retirin el projecte o modifiquin aquest apartat.   
  • Que en cas de que el projecte tiri endavant, des de la Generalitat de Catalunya, en l’àmbit de les seves competències, no s’incorpori ni s’autoritzi l’ús d’aquests materials.

En aquest enllaç trobareu el Comunicat del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona

Barcelona, 22 de març de 2018

 

 

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Resultats 73 - 80 de 405Agenda d'AMIC-UGT

Sense esdeveniments

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 


Image