AMIC-UGT PARTICIPA AMB L'AJUNTAMENT DE BARCELONA AL PROJECTE CITIES GROW DE LA UE
 
Després d’uns mesos intensos de treball i d’emocions iniciats amb el Lauch Meeting organitzat a Brussel·les els dies 15 i 16 de maig, el qual aplegà a 8 ciutats europees, es posa fi a la visita de tres dies (17-19 d’octubre) que Riga ha fet a Barcelona dins el projecte CITIES GROW organitzat i finançat per EUROCITIES. L’objectiu d’aquesta primera fase del projecte de mentoria és l’observació i l’aprenentatge per part de tècnics municipals de Riga de polítiques, serveis i activitats que l’Ajuntament de Barcelona està implementant, en col·laboració amb d’altres agents locals, per potenciar l’ocupabilitat de les persones estrangeres en el mercat laboral barceloní, aprofitant les qualificacions professionals que aquestes porten de país d’origen, així com les habilitats assolides al llarg de la seva vida.

Ara toca que els partners letons presentin als seus representants polítics les iniciatives apreses a Barcelona per tal de replicar-les d’acord a la seva realitat local. La segona fase del projecte culminarà amb una visita de mentoria que tècnics municipals (Glòria Rendon, coordinadora del SAIER) i experts d’AMIC-UGT (Helena Lafita, tècnica de l’entitat) faran a Riga.

L’Ajuntament de Barcelona va decidir que fos AMIC-UGT, com a membre del SAIER (Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats) i com a entitat especialitzada en homologació de títols estrangers, orientació formativa i inserció laboral, l’ encarregada de donar-li suport tècnic en la seva participació al CitiesGrow com a ciutat mentora de Riga.

Per més informació, podeu veure la pàgina oficial d’EUROCITIES amb l’article publicat sobre la participació de Barcelona al projecte CitiesGrow: https://goo.gl/eiZSCo

 

 
 
PEL DRET A VOT DE LES PERSONES ESTRANGERES

AMIC-UGT s'adhereix a la plataforma pel dret a vot de les persones estrangeres

La nostra entitat fa anys que venim reivindicant aquest dret per a les persones estrangeres residents a Catalunya, ja que considerem que el dret a vot no és tan sols un dret objectiu de tots els ciutadans i ciutadanes, és també un mecanisme d'integració i de concreció de la democràcia.

Malauradament, al nostre país milers de ciutadans i ciutadanes estrangeres que fa temps que resideixen en aquest país, no són convocats a participar en els diferents processos electorals. No poden elegir als seus representants polítics ni ser escollits.

Creiem que la participació política i el dret de vot de les persones estrangeres és una qüestió que tard o d’hora s’ha d’abordar amb serietat i amplitud en la nostra societat, perquè no és normal tenir milers de persones exclosos del sistema polític i que no puguin decidir sobre el seu futur.

I és de aquesta perspectiva que recolzem les iniciatives que promouen diverses entitats i institucions que reivindiquen aquest dret.

 

CARTELL_low.jpg

 

Acte de presentació de la plataforma impulsada per SOS Racisme

Divendres 1 de desembre a les 19h  

Sala de Conferències de Cotxeres de Sants. Carrer de Sants, 79 de Barcelona

Presentació de la Plataforma pel Dret a Vot de les Persones Estrangeres: entitats promotores, manifest, web i vídeo de la campanya i Taula Rodona amb les intervencions de:

  • Oumou Balde, integradora social, membre de Salt Antiracista
  • Fatiha El Mouali, economista, membre de Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR).
  • Marco Aparicio, Doctor en Dret Públic i professor agregar de dret Constitucional a la UdG.
  • Karlos Castilla, Doctor en Dret, especialista en Drets Humans i membre de SOS Racisme Catalunya i de l’Institut de Drets Humans de Catalunya

Conduirà l’acte Omaira Bertran, periodista i membre de Llatins de Catalunya

 

 

 
LA REALITAT DELS MENORS NO ACOMPANYATS

Arran de les informacions als mitjans de comunicació sobre un allau en l’arribada de persones menors estrangeres no acompanyades a Catalunya, AMIC- UGT vol fer-se ressò d’aquesta realitat i posar damunt la necessitat i l’obligació de donar resposta des de les administracions públiques i la societat civil.

Segons la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya, estem davant d’una “emergència de país”, amb l’arribada aquest any 2017 de 1116 menors fins octubre, amb un flux  cada vegada més intens. Aquest fet col·lapsa els espais d’acolliment de menors a Catalunya i produeix situacions flagrants, com menors dormint al terra de dependències dels Mossos d’Esquadra a la Ciutat de Justícia, en espera de les proves forenses per determinar l’edat biològica.

La majoria d’aquests menors arriben via Marroc, ja siguin nacionals d’aquest estat o d’altres estats d’Àfrica o Àsia. Es tracta d’un col·lectiu amb uns nivells de vulnerabilitat extrems, en molts casos en situacions d’exclusió social ja des del lloc d’origen. Aquests nois (en un 97% homes) es veuen abocats a la supervivència més crua, al consum de drogues, a la manipulació i abús per part de xarxes delictives, a l’exclusió formativa i laboral i a situacions molt complicades que dificulten el seu futur i integració social.

AMIC- UGT no està especialitzat en abordar les necessitats dels menors immigrants no acompanyats, però com entitat que treballa per a la integració de la població immigrada, sí vol sensibilitzar sobre aquesta realitat. D’altra banda, molts d’aquests menors, a l’hora d’arribar a la majoria d’edat, presenten situacions d’irregularitat documental i/o sobrevinguda que dificulten més si s’escau la seva greu situació personal.

 

Enllaços notícies Menors no acompanyats:

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-vespre/els-menors-estrangers-no-acompanyats-continuen-dormint-amb-matalassos-a-terra/video/5702521/

http://www.ccma.cat/324/collapse-als-centres-dacollida-per-laugment-de-menors-estrangers-sense-familiars/noticia/2814470/

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/la-situacio-dels-menors-no-acompanyats-que-arriben-a-ceuta-i-melilla/video/5520312/

http://www.ccma.cat/324/el-testimoni-dun-menor-immigrant-que-ha-viatjat-sol-fins-a-barcelona/noticia/2814649/

http://www.ccma.cat/324/com-sobreviuen-els-menors-immigrants-sense-familia-a-barcelona/noticia/2819632/

https://www.ara.cat/societat/Arriben-menors-immigrants-Catalunya-lultim_0_1907809269.html

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Resultats 73 - 80 de 391Agenda d'AMIC-UGT

Sense esdeveniments

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 


Image