Butlletí

 

Planta cara
Por un trabajo digno
xat
xat
ugt-a-twitter.jpg
AMIC al facebook

Subscriure's a aquesta font

Recomanan's

Recomana el Web d'AMIC als teus AMICS

Comptador de viistes

contador de visitas


PRESENTACIÓ DE LA MEMÒRIA D'ACTUACIONS D'AMIC-UGT A LLEIDA, 2016

 

IMG_4591

L’Associació d’Ajuda Mútua d'Immigrants i la UGT-Terres de Lleida hem presentat el dilluns 29 de maig els resultats de la Memòria corresponent al 2016, que recull les atencions a usuaris i usuàries immigrants a la Província de Lleida. El treball s’ha pogut portar  a terme gràcies al suport de la Diputació de Lleida, l'Ajuntament de Lleida i la Generalitat Catalunya.

L’AMIC-UGT atén 1.830 persones immigrades durant el 2016 a Lleida, la majoria interessades en obtenir la nacionalitat espanyola L’AMIC-UGT va atendre va incrementar durant el 2016 el nombre d’usuaris que va atendre a les comarques de Lleida, arribant a les 1.212, segons es desprèn de la memòria del servei que s’ha presentat aquest dilluns a la capital del Segrià. En concret, va rebre 1.517 visites i va atendre 1.830 consultes de persones immigrades, a les quals s’adreça aquest servei de l’organització sindical. El perfil dels usuaris és d’una persona d’entre 25 i 39 anys, sobretot homes (un 61% del total) amb més de deu anys de residència a l’Estat. Tot i això, cal destacar també l’increment de les atencions a persones de 40 a 64 anys, així com les facilitades a persones nouvingudes amb menys d’un any de residència a Catalunya o a l’estat espanyol.

La majoria dels usuaris atesos a la demarcació de Lleida són treballadors del sector agrari originaris del Marroc (30,6% del total), del Senegal (13,5%) i de l’estat espanyol, en aquest darrer cas, persones que han obtingut la nacionalitat en els últims anys o bé que disposen de doble nacionalitat. El tràmit per obtenir la nacionalitat degut a la reforma dels mecanismes per accedir a la ciutadania espanyola per residència, encapçala les consultes rebudes per aquest servei a Lleida. També destaca l’augment de la població en ‘irregularitat sobrevinguda’ que acudeix a l’AMIC-UGT, és a dir, persones que han patit la pèrdua de la seva regularitat administrativa després d’anys en situació de residencia legal a Lleida per no reunir els requisits econòmics i socials en quedar-se sense feina per tal de poder renovar la seva autorització. L’AMIC-UGT compta amb quatre oficines d’atenció a les comarques lleidatanes, en concret a Lleida, Tàrrega, les Borges Blanques i Sort.

Memòria d'AMIC-UGT comarques de Lleida

 

 

 

 
MESURA PER AFAVORIR LA REGULARITZACIÓ I LA IRREGULARITAT SOBREVINGUDA

AMIC- UGT DE CATALUNYA VALORA POSITIVAMENT LA MESURA DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA PER A AFAVORIR LA REGULARITZACIÓ DELS VEÏNS I VEÏNES DE BARCELONA I PREVENIR L’IRREGULARITAT SOBREVINGUDA

Ahir l’Ajuntament de Barcelona va presentar un pla per afavorir la regularització dels veïns i veïnes de Barcelona i prevenir la irregularitat sobrevinguda. Una mesura que dóna resposta a les dificultats de moltes persones estrangeres per aconseguir regularitzar-se o mantenir les seves autoritzacions de residència i treball al no poder complir els requisits (principalment econòmics) que els demana la llei d’estrangeria.

Des de l’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC - UGT  de Catalunya) fa temps que ho venim denunciant. Entre la població atesa per l’entitat, en tres anys s’ha duplicat la població en irregularitat sobrevinguda, del 7,47% en el 2013 al 14,10% en el 2016. Moltes d’aquestes persones porten anys vivint al nostre país, molts amb fills i altres familiars que depenen de la seva situació administrativa i que, en conseqüència, també cauen en la irregularitat sobrevinguda.

Aquesta situació els exposa clarament a  l'exclusió i posa en evidència els efectes negatius de la normativa d’estrangeria, així com la necessitat de debatre-la des d’un punt de vista social i no instrumental de la immigració.

Des de l’AMIC - UGT de Catalunya valorem molt positivament la mesura de l’Ajuntament de Barcelona, que ha comptat amb les aportacions de les entitats que conformem la Comissió Permanent del Consell Municipal d’Immigració.

Més informació:

http://ajuntament.barcelona.cat/premsa

 

 

 

 
Signat l’acord de la Renda Garantida de Ciutadania, un nou dret social a Catalunya
 rgc-acn.png
 
Ahir al matí la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i els representants de la comissió promotora de la ILP –de la qual forma part la UGT de Catalunya- han signat l’acord per a la creació d’una Renda Garantida de Ciutadania (RGC) al nostre país.

Des de la UGT de Catalunya ens felicitem per aquest gran pacte, aconseguit després de quatre anys de mobilitzacions i de la recollida de 121.191 signatures, i que representa un nou dret social i el primer acord de país després de la crisi econòmica.

Més informació: http://www.ugt.cat/signat-lacord-de-la-renda-garantida-de-ciutadania-un-nou-dret-social-a-catalunya-aconseguit-gracies-a-la-mobilitzacio-ciutadana/

 

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Resultats 65 - 72 de 364Taller “situa’t i practica” per a fer servir el català!!! Inscripcions obertes 

Agenda d'AMIC-UGT

Sense esdeveniments

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 

ALTRES INFORMACIONSImage