Vaga General
Vaga General
Vaga general

Butlletí

Planta cara
Por un trabajo digno
xat
xat
ugt-a-twitter.jpg
AMIC al facebook

Subscriure's a aquesta font

Recomanan's

Recomana el Web d'AMIC als teus AMICS

Comptador de viistes

contador de visitas


Movilizaciones el 16 de marzo por la crisis humanitaria en la Unión Europea
refugiados_crisis_humanitaria_ugt.jpg
 
 
UGT | lunes, 14 de marzo de 2016
La Unión General de Trabajadores, junto con otras organizaciones sindicales, sociales y políticas, ha convocado movilizaciones en todo el país el próximo miércoles, 16 de marzo, por la crisis humanitaria en la Unión Europea (UE).

Concentraciones y manifestaciones en todas las provincias con el fin de que la ciudadanía española se movilice en contra de la propuesta de acuerdo entre la UE y Turquía y exija a las autoridades europeas, al Gobierno español y al resto de Estados Miembros que respeten la legalidad internacional y el derecho fundamental de asilo, que está garantizado por convenios internacionales y ni es interpretable ni puede ser utilizado como moneda de cambio en las relaciones internacionales para conseguir otros propósitos. 

Para UGT, este acuerdo es una expresión más de una Europa basada en intereses económicos que juega con los derechos de su población y toma las medidas más crueles contra quienes no pueden alzar su voz. ​
 
 
 
 
 
Manifestació #ProuRacisme19M

 

19m_mani_octaveta_refugiats.png

 

LA UGT i AMIC donem suport a la convocatòria i fem una crida a la mobilització ciutadana.

Manifestem-nos el proper 19M per dir…

#ProuRacisme!
#RefugeesWelcome • #StopIslamofòbia • #StopLGBTIfòbia • #FeixismeMaiMés • Per la pau i la convivència

Drets per a tothom! Perquè ja n’hi ha prou de discriminar les persones en funció del seu origen, color de pell, creença… Si avui neguen els drets a una minoria, és una vergonya per a tota la societat… i demà ens pot passar a la resta. El racisme és una amenaça per a tothom.

#RefugeesWelcome Perquè no volem que ni una persona més mori buscant un lloc segur. Cal respectar el dret a la lliure circulació, amb vies segures d’entrada a Europa i mesures d’acollida per a les persones que arriben. S’han de desmantellar els Centres d’Internament.

#StopIslamofòbia Perquè no permetrem que tractin les persones musulmanes avui com van tractar la gent jueva als anys 30. De fet, l’antisemitisme i la romafòbia (l’odi vers la gent jueva o gitana) encara són problemes greus. Prou de criminalitzar tota una comunitat i negar els drets civils a causa de la fe o d’una concepció diferent de la vida.

#StopLGBTIfòbia Perquè les agressions contra les persones LGBTI, sovint a mans de feixistes, van en augment: els hem de dir prou!

#FeixismeMaiMés Perquè tot i que hem afeblit els nazis a casa nostra, no han desaparegut. I són un greu perill arreu d’Europa, des del Front National a França i els grups nazis alemanys fins a l’Alba Daurada a Grècia, tant per les agressions feixistes directes, com perquè enverinen encara més l’ambient polític i malmeten la cohesió social.

Per la pau i la convivència Perquè aquesta és l’única manera d’aconseguir una vida millor per a tothom. No resoldrem els problemes socials reals que tenim si deixem que el racisme ens divideixi. Tampoc no ens ajuden ni més bombes ni més militarització als carrers d’Europa o de l’Orient Mitjà.

Per tot això, i més, ens sumem a la crida internacional per manifestar-nos el proper dissabte 19 de març.

Tota la informació sobre la manifestació és troba al bloc específic: prouracisme.net

 

 

 
PEL RECONEIXEMENT DE LES DONES TREBALLADORES IMMIGRADES, LES DONES DOBLEMENT DISCRIMINADES

8 de març de 2016

 

Les dones estrangeres pateixen una doble brexa salarial, pel fet de ser dones i pel fet de ser estrangeres.

A Catalunya, el guany mitjà anual dels homes espanyols el 2013 va ser de 28.911 euros, mentre que el de les dones estrangeres va ser de 14.962 euros, a prop d’un 50% menys que els homes espanyols. 13.949 era la diferència entre la mitjana salarial anual dels homes espanyols i de les dones estrangeres el 2013 a Catalunya, segons les últimes dades de l’Enquesta anual d’Estructura Salarial publicada al juny de 2015.

Les dones estrangeres (amb un guany anual de 14.962 euros) també perceben menys respecte les dones espanyoles (amb un guany anual de21.233 euros). Un 29,5% menys.

La diferència salarial es redueix entre les dones i homes estrangeres (les dones estrangeres guanyen un 15,5% menys que els homes).

Malauradament, l'Enquesta anual d'Estructura Salarial (entre altres fonts estadístiques) no recullen més dades respecte a la població estrangera per fer una anàlisi més rigorosa de la seva situació. Encara així, les persones que treballem en el dia a dia amb aquesta població coneixem la precarietat i vulnerabilitat que sofreixen i per això, des de l'Associació d'Ajuda Mútua de Catalunya (AMIC-UGT) reivindiquem:

 

  • Un compromís  amb la lluita per la igualtat real i efectiva entre homes i dones.
  • Reconeixent social del paper que desenvolupen particularment les dones immigrades a la nostra societat.
  • Condicions de treball dignes per a les persones estrangeres
  • Reconeixement de la formació i experiència laboral del país d’origen, sense obstacles institucionals. Flexibilitzar els mecanismes necessaris per tal que les persones estrangeres puguin acreditar els seus coneixements i experiència professional.
  • Ascensor social per a les dones immigrades

 

8 de març de 2016

 

 

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Resultats 57 - 64 de 322Taller “situa’t i practica” per a fer servir el català!!! Inscripcions obertes 

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


ALTRES INFORMACIONSImage