Vaga General
Vaga General
Vaga general

Butlletí

Planta cara
Por un trabajo digno
xat
xat
ugt-a-twitter.jpg
AMIC al facebook

Subscriure's a aquesta font

Recomanan's

Recomana el Web d'AMIC als teus AMICS

Comptador de viistes

contador de visitas


AMIC – UGT GUARDONADA AMB EL PREMI DEL CONSELL MUNICIPAL D’IMMIGRACIÓ DE BARCELONA, 2015

reconeixement_consell_municipal_dimmigraci_de_barcelona3.jpg

RECONEIXEMENT A L'ENTITAT PER LA SEVA TASCA EN L'ÀMBIT DEL DRET A VOT I LA PARTICIPACIÓ POLÍTICA DE LES PERSONES IMMGRADES

Ahir a la tarda, en l’acte d’entrega del 7è Premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (CMIB), presidit l’alcaldessa de Barcelona, s’ha reconegut a l’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC-UGT de Catalunya) per la seva tasca en l’àmbit dels drets polítics de les persones estrangeres.

L’acte del premi, que es realitza de forma anual, és un compromís adquirit per l’Ajuntament de Barcelona amb el Consell Municipal d'Immigració, i pretén valorar principalment els treballs o la feina feta per tal d’assolir la integració real de les persones immigrades en tots els àmbits de la vida ciutadana de Barcelona. Aquest any es va establir reconèixer públicament la feina feta per una entitat o projecte en l’àmbit del dret a vot i la plena ciutadania de les persones immigrades.

Aquest any s’han presentat vuit candidatures d’entitats de la ciutat, sent AMIC-UGT l’entitat guanyadora del 7è premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona, amb una dotació econòmica de 6.000 euros.

Amb una Menció especial de les entitats del CMIB s'ha reconegut a ACATHI, l'associació catalana dedicada a la integració de la comunitat migrant LGTBI, amb un premi de 1.500 euros. També, el CIDOB (Barcelona Center for International Affairs) ha rebut la menció especial en la 7è edició dels premis del Consell.

Des de fa més de 10 anys AMIC – UGT  treballa per posar a l’agenda pública els drets polítics de la nova ciutadania. D’una banda, generant sensibilització i debat sobre la necessitat d’avançar en la incorporació de drets polítics per a tothom, per una altra, informant en cada procés electoral de les possibilitats de participació de les persones estrangeres. Per AMIC-UGT és clau que les persones estrangeres siguin subjectes o actors de la seva història, que lluitin pels seus drets, però també considera molt important que entitats i organitzacions socials s’involucren en aquesta lluita. Es tracta de generar sinergies entre els diversos col·lectius de l’àmbit local, que aposten per una veritable integració de la població i per una societat que avanci en democràcia.

Si voleu conèixer més sobre la trajectòria d'AMIC-UGT entorn a l reivindicació de drets polítics per a les persones estrangeres, podeu trobar més informació a continuació:

http://amicdretalvot.wordpress.com/

 

 

 

 

 
1 DE CADA 10 CIUTADANS I CIUTADANES NO PODRÀ VOTAR EL 20-D
urna_s_al_dret_al_vot.jpg
AMIC – UGT demana estendre el dret de participació política a les persones estrangeres amb una autorització de residència

Prop de 4 milions de ciutadans en edat de votar (un 10,15% del total de la població a Espanya majors d’edat), persones estrangeres que, molts d’ells, porten anys convivint amb nosaltres i contribuint en aquesta societat, no tindran l’oportunitat d’acudir a les urnes per participar en les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat.

Per AMIC- UGT de Catalunya, la participació política i el dret de vot de les persones estrangeres és una qüestió que tard o d’hora s’ha d’abordar amb serietat i amplitud, perquè no és normal tenir milers de persones que resideixen a l’Estat espanyol que no poden decidir els seus representants polítics.

El dret a vot no és tan sols un dret objectiu de tots els ciutadans i ciutadanes, és també un mecanisme d’integració, de participació i de concreció democràtic, així doncs, no es pot parlar de plena democràcia ni d’una autèntica integració si es nega el dret a sufragi a una part de la població. Avançar en ciutadania suposa trencar amb aquesta visió utilitarista i instrumental de la immigració, limitada al mercat de treball i amb una idea provisional de la seva presència. Es necessita un canvi de paradigma no basat en el concepte tradicional de la nacionalitat.

Des d’AMIC – UGT de Catalunya considerem, per tant, que és necessari començar a fer passos ferms cap a la integració real dels immigrants mitjançant el reconeixement dels seus drets polítics.

L’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya reivindica al nou govern, al conjunt de les forces polítiques, treballar per tal d’incorporar a les persones estrangeres el dret de participació en totes les eleccions, en referèndums, iniciatives legislatives populars o qualsevol altra forma de participació política.

A més, també es reivindica la reforma de la Constitució que permeti el dret a sufragi actiu i passiu de les persones estrangeres amb una autorització de residència a totes les eleccions. La Constitució espanyola, en l’article 13.2, restringeix el dret de sufragi actiu i passiu a les persones estrangeres, només possible a les eleccions locals, i en cas d’acords de reciprocitat amb altres països. El marc legal actual és manifestament limitant en matèria de dret a sufragi, i no respon al fenomen irreversible de la nova ciutadania que s’ha produït a l’Estat espanyol en les darreres dues dècades.

 

 

 

 
18 DE DESEMBRE, DIA INTERNACIONAL DEL MIGRANT

COMUNICAT DEL CONSELL MUNICIPAL D'IMMIGRACIÓ DE BARCELONA

dia_internacional_del_migrante.jpg

 

En el Dia Internacional del Migrant, 18 de desembre, el Consell Municipal d’Immigració de Barcelona (del qual forma part l'AMIC-UGT) reivindica la commemoració simbòlica d’aquesta data,  en tant que serveix per situar davant de l’opinió pública i en l’àmbit la política la qüestió de les migracions al món actual. Però també ens permet  reivindicar el nostre compromís d’establir una societat diversa i oberta que doni oportunitats i una vida digne a totes les persones migrants.

 Les migracions internacionals són una realitat pluridimensional que incideix directament en el desenvolupament dels països d’origen, de trànsit i de destinació. Cal reconèixer-ho obertament, les migracions contribueixen de forma important a les societats d’acollida i, en aquest context, s’ha de reconèixer que la migració internacional és una qüestió intersectorial que ha de tractar-se de forma coherent, ampla i equilibrada, considerant totes les seves dimensions: social, econòmica, ambiental i el respecte dels drets humans.

Aquests moviments humans responen a factors com ara la globalització dels mercats, la divisió cada cop més àmplia entre països rics i pobres, el canvi demogràfic mundial amb països molt envellits i d’altres amb poblacions molt joves i l’escalada de conflictes bèl·lics.

La situació econòmica, social i política de la població migrant en aquest país no està resolta. Queda un llarg camí per recórrer. Aquesta població està patint com ningú els efectes devastadors de la crisi, les seves taxes d’atur s’han duplicat, la borsa d’irregularitat sobrevinguda augmenta i, amb això, persones que conviuen amb nosaltres en situació d’extrema vulnerabilitat. A Catalunya i a l’Estat espanyol tenim el repte d’abordar la seva  integració ja que és una inversió de futur. 

Al context europeu la situació és preocupant, amb la proliferació de forces xenòfobes i l’enduriment de les polítiques migratòries, fins i tot per a la pròpia ciutadania comunitària del sud empobrit que també està patint l’estigmatització pel fet de migrar.

I no volem deixar de mencionar les situacions dramàtiques que viuen els migrants en contextos de conflicte, com ara a Síria o Ucraïna (per posar dos exemples), o contextos d’extrema desigualtat, com és el cas dels migrants subsaharians tractant d’arribar a Europa.

Per tot això:

  • Fem una crida a la reflexió i a l’acció per tractar les migracions actuals en termes de ciutadania i drets humans. Estem vivint moments intensos socialment i políticament a causa de la crisi econòmica del capitalisme especulatiu. Aquests moments han de servir per remoure estructures caduques i enfortir la democràcia social.
  • Reivindiquem la ratificació per part del Govern espanyol de la Convenció Internacional per a la protecció de drets de tots els treballadors migrants i les seves Famílies (C143) i el reconeixement dels drets allà continguts.
  • Exigim el tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIE). La seva existència dóna peu a un seguit de procediments que vulneren els drets més fonamentals i els converteix en els vergonyosos Guantánamos de l’Estat espanyol.
  • Demanem la  derogació de la Llei de Seguretat Ciutadana i, especialment, les “devolucions en calent” de migrants que arriben a la frontera de Ceuta i Melilla i que poden ser expulsats immediatament, ja que modifica la Llei d’estrangeria sense cap consens polític, vulnera drets humans i posa en risc la protecció internacional.
  • Considerem  que la qüestió dels drets polítics de la nova ciutadania, en concret el dret de vot actiu i passiu,  esdevé central i configura uns dels objectius fonamentals dels moviments de lluita pels drets civils a nivell internacional.

 

18 de desembre de 2015

 

 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Resultats 57 - 64 de 312Taller “situa’t i practica” per a fer servir el català!!! Inscripcions obertes 

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


ALTRES INFORMACIONSImage