Butlletí

 

Planta cara
Por un trabajo digno
xat
xat
ugt-a-twitter.jpg
AMIC al facebook

Subscriure's a aquesta font

Recomanan's

Recomana el Web d'AMIC als teus AMICS

Comptador de viistes

contador de visitas


AMIC-UGT PARTICIPA EN EL PROGRAMA "CITIES GROW"

porta-retalls01.jpgL'Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC-UGT) ha estat escollida per la Direcció d'Immigració de l’Ajuntament de Barcelona per a participar de la seva mà i en qualitat d'experts en el Programa “Cities Grow”, on hi participen 16 ciutats europees amb llurs ajuntaments, organitzades en 8 parelles, una ciutat és "mentora" i l'altra és "implementadora" i per branques temàtiques. Aquest projecte està liderat per EuroCities i compta amb el suport de la Comissió Europea. L'objectiu del projecte és la integració de les persones immigrants i refugiades a través d'activitats econòmiques de ciutat.

Barcelona serà ciutat mentora de Riga (Lituània), i està inscrita en la branca temàtica "Involucrar a les empreses locals, les agències d'ocupació i les institucions educatives per a promoure l'ocupació de les persones estrangeres". Barcelona assessorarà i formarà a Riga durant dos anys per a l'elaboració de polítiques públiques i l'establiment de serveis assimilats als prestats dins el SAIER (Servei d'Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats de l'Ajuntament de Barcelona), concretament el Servei d'homologacions i convalidacions d'estudis estrangers, Servei d'acreditació de competències professionals, Servei d'orientació formativa i Servei d'inserció laboral, tots ells prestats per l'Associació AMIC-UGT, la qual compta amb l'expertesa aconseguida al llarg de més de 20 anys d'atenció a persones immigrades.

Més informació del projecte: http://www.eurocities.eu/eurocities/projects

 

 

 

 
BEQUES DE LA UNIVERTITAT OBERTA DE CATALUNYA (UOC) PER A PERSONES REFUGIADES

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) (Àrea de Globalització i Cooperació) obre el període d'inscripció per a la segona convocatòria de beques per a persones refugiades i sol·licitants d'asil. Es convoquen 16 beques destinades a cobrir l'importe de la matrícula de programes formatius d'especialització, i 20 beques totals per a cursos d'idiomes, per al primer semestre del curs acadèmic 2017-2018.

Termini màxim fins el 10 de juliol

Bases de la convocatoria específica de ayudas de matrículas para personas refugiadas

Term and condicions of the específic call for enrolment scholar ships for refugees

 

 

 

 

 
La UGT exigeix la ratificació del C189 de l’OIT per augmentar la protecció en el treball domèstic

treball_domestic

Avui 16 de juny commemoren sis anys des de l’adopció del Conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball sobre treball digne per a les treballadores i treballadors domèstic, l’únic instrument internacional que estableix una regulació sobre aquest sector d’activitat, que tal i com està regulat inclou tant les tasques domèstiques com les de cura a les persones, però encara a Catalunya i a Espanya no s’ha ratificat aquest conveni.

A Catalunya, 68.100 persones estan afiliades al Sistema Especial d’Empleades i Empleats de la Llar, i d’aquestes pràcticament la majoria són dones, el 93,5%. No podem entendre l’evolució del treball domèstic i de les seves condicions de treball sense entendre que és un treball realitzat majoritàriament per dones, i en gran mesura, per dones migrants (el 50%). I és que a Catalunya, la carència de la cobertura de necessitats a través dels serveis socials se soluciona amb el treball domèstic.

És per aquest motiu, que la UGT de Catalunya instem a que s’iniciïn els tràmits per a procedir a la ratificació del Conveni 189 de l’OIT i avançar, així, en la progressiva equiparació de drets entre les persones treballadores de la llar, fonamentalment dones  estrangeres, i la resta de treballadors. Amb la ratificació d’aquest conveni s’augmentaria la protecció d’un sector altament precaritzat, feminitzat i empobrit. A més de ser un sector amb els salaris més baixos i amb altes taxes de parcialitat, no està acollit al sistema de prevenció de riscos laborals, no hi ha casualitat en l’extinció del contracte i no tenen protecció per desocupació.

 

 

 

Article complet...
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Resultats 57 - 64 de 364Taller “situa’t i practica” per a fer servir el català!!! Inscripcions obertes 

Agenda d'AMIC-UGT

Sense esdeveniments

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 

ALTRES INFORMACIONSImage