AMIC-UGT TERRES DE LLEIDA PRESENTA SU MEMORIA ANUAL 2009

Un 19% de los empleados extranjeros atendidos por UGT no tenía una autorización para trabajar.

Durante el año pasado, la Asociación de Ayuda Mutua en Catalunya (AMIC-UGT)  atendió en la provincia de Lleida a 1.561 personas, 129 menos que en 2008. Este hecho se explica por la menor llegada de trabajadores inmigrantes como consecuencia de la crisis económica y por la disminución de los usuarios atendidos en las oficinas de la entidad durante la pasada campaña de la fruta por la menor contratación de temporeros.Igual que en 2008, AMIC recibió más visitas de hombres que de mujeres.  Así, atendió a 1.082 trabajadores extranjeros (69,18%) y 479 empleadas (30,63%). El perfil de la persona que acude a las oficinas del AMIC es el de un varón de entre 25 y 39 años. En un 30% de los casos, esta población procede de Marruecos o Senegal y en un 36,9% de las ocasiones dispone de estudios secundarios.

Para UGT, resulta preocupante que se haya mantenido la cifra del 19% de extranjeros que se encuentran en situación irregular. De todas las visitadas atendidas, un 73% de los extranjeros se encontraba en el paro, por lo que la mayoría de consultas se centraba en la búsqueda de un empleo.

AMIC continuará trabajando por la mejora de los derechos laborales, sociales y políticos de las personas inmigradas. 

 

Article complet...
 
AMIC-UGT OBRE OFICINES AL VENDRELL I AMPOSTA

L'entitat oferirà un servei gratuït d'orientació per a la població immigrada així com a la societat en general, per afavorir la igualtat d'oportunitats, la convivència i la integració social.

L'Associació d'Ajuda Mútua a d'Immigrants de Catalunya, entitat sense ànim de lucre que treballa per a la integració dels nous catalans, obrirà oficines al Vendrell i Amposta, seguint així el seu pla d'expansió a la demarcació de Tarragona.

AMIC està present en tot el territori de Catalunya a través d'una xarxa de més de 50 oficines. Totes les actuacions es realitzen amb la perspectiva de seguir contribuint a la construcció d'una societat cada vegada més plural, on es respectin les diferències individuals i culturals, en el marc dels valors democràtics, i amb una sensibilitat especial pel respecte als drets dels treballadors.Cal destacar que l'oficina del Vendrell té especial rellevància a causa de la presència de formacions xenòfobes a la zona del Baix Penedès que posen en perill la convivència en un territori d'especial intercanvi cultural com ha estat sempre el Penedès.

En aquest sentit, Jordi Gené, Responsable d'AMIC a la demarcació de Tarragona ha destacat que "AMIC pretenem conscienciar i formar part de la necessària convivència a la zona del Baix Penedès, per tant serem una eina que ajudarà a enfortir el diàleg entre cultures".  

 

 

Article complet...
 
INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA D'AMIC-UGT A LLEIDA

Inauguració de l’exposició fotogràfica “Dos Continents, dues famílies, un lloc on viure”, dimarts 25 de maig de 2010, a  les 18.30h a la sala d’actes de la Biblioteca Pública de Lleida.

L’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC-UGT) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida i amb el suport de la Direcció de la Biblioteca Pública d’aquest municipi, davant el context en el qual ens trobem, volem promoure el fet migratori en clau positiva.  Cal compartir experiències i coneixements que ens portin a una millor convivència i cohesió social. 

Presentació de l’obra a càrrec de: Raquel Gil Eiroá, Secretària d’Igualtat i Polítiques Socials de UGT, presidenta d’AMIC. Maria Rosa Ball Papiol, Regidora de Drets Civils, Cooperació i Immigració de l’Ajuntament de Lleida. Rosa Palau Teixidó, Secretària General de la UGT- Terres de Lleida. Raimon Moreno, Fotògraf i sindicalista.

 

Article complet...
 
<< Inici < Anterior 51 52 Següent > Final >>

Resultats 401 - 408 de 416Agenda d'AMIC-UGT

Sense esdeveniments

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 


Image