Vaga General
Vaga General
Vaga general

Butlletí

Planta cara
Por un trabajo digno
xat
xat
ugt-a-twitter.jpg
AMIC al facebook

Subscriure's a aquesta font

Iniciar sessióRecuperar contrasenya?
Vols registrar-te? Fes-ho aquí

Recomanan's

Recomana el Web d'AMIC als teus AMICS

Comptador de viistes

contador de visitas


DECLARACIÓ INSTITUCIONAL A FAVOR DEL DRET DE VOT DE LES PERSONES ESTRANGERES

porta-retalls01.jpgDes del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona -del qual forma part l’AMIC-UGT de Catalunya) i amb el suport de la plataforma Ciutadans i ciutadanes com tu! -a la qual pertany la UGT de Catalunya- s’ha elaborat una declaració a favor del dret de vot de les persones estrangeres, que ha estat presentada aquest dimarts a tots els grups polítics de l’Ajuntament de l’Ajuntament de Barcelona.

El dret a vot és un dels aspectes cabdals de la ciutadania ja que, en certa manera, defineix qui forma part de la comunitat i qui pot elegir els seus representants. S’ha treballat a fons la problemàtica del dret a vot dels estrangers per donar passes cap el reconeixement de la plena ciutadania. Considerem que la reivindicació de plena ciutadania, i per tant, del dret a sufragi actiu i passiu, dels residents comunitaris i extracomunitaris a tots els comicis electorals a Espanya és una exigència democràtica i de justícia social, i que el seu no reconeixement és un factor generador d’exclusió i fractura social.  Així mateix, aquest dret és una aposta per la integració i la cohesió social, i un reconeixement de la realitat social.

En aquest enllaç podeu llegir la Declaració Institucional en favor del dret de vot de les persones estrangeres.

Divendres 27 de maig, a les 9:15 hores va tenir lloc l’acte públic previ a la presentació, en el plenari de la Declaració Institucional sobre el manifest de Dret a Vot. Les intervencions tindran lloc al hall de l’Ajuntament, a peu dret. Per part de la UGT de Catalunya i de l’AMIC-UGT de Catalunya, hi va assistir Mariana Isla, directora de l’AMIC.

 

 

 

 
MÉS DE 50 ENTITATS DEL PAÍS CONVOQUEN DIUMENGE LA MANIFESTACIÓ ‘ELS DRETS NO SE SUSPENEN’

Aquest diumenge, a les 12 hores, a la Plaça Urquinaona

Més d’una cinquantena d’entitats socials de tot tipus (sindicals, veïnals, culturals, juvenils, sobiranistes...) i partits polítics s’han adherit a la manifestació convocada aquest diumenge, 29 de maig, a Barcelona sota el lema ‘Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials i democràcia real’.

 

La manifestació sortirà a les 12 hores des de la Plaça Urquinaona i marxarà fins a la Delegació del Govern, a Pla de Palau. En aquest enllaç trobareu els motius de la convocatòria.

Les entitats promotores de la manifestació (UGT de Catalunya, CCOO de Catalunya, Òmnium Cultural, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya - CONFAVC i la Comissió Promotora de la ILP per una Renda Garantida de Ciutadania) faran declaracions als mitjans de comunicació a les 11.30 hores al punt de sortida. Hi assistirà el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros.

Fins al moment, les entitats que s'hi han adherit són:

CONFAVC, CCOO, UGT de Catalunya, ERC, Assat.50, ICV, FAPAC, L'OCUC, PSC, Òmnium Cultural, FAVB, AICEC-ADICAE, Comissió promotora de la Renda Garantida de Ciutadania, AJEC, CDC, UDC, Avalot – Joves de la UGT de Catalunya, Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, Súmate, Joves d'Esquerra Verda, AMI, CNJC, CUP, Intersindical-CSC, Anem a Mil, ANC, CIEMEN, Plataforma Pobresa Zero, Front Cívic, Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya, Associació Catalana de Municipis, Plataforma per l'habitatge digne, DINCAT, SOS Racisme, Sindicat d'Estudiants, ATC,Trinijove, CAPS, FundiPau, Acció Escolta de Catalunya, Acord d'Esquerres per la República Catalana, Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, Fòrum Català d'Atenció Primària (FoCAP), EUiA, Demòcrates de Catalunya, JERC, JSC, Acció Jove – Joves de CCOO de Catalunya, Marea de Mareas, En Comú Podem, Federació de Municipis de Catalunya, Delegació Diocesana de Pastoral Obrera de l'Arquebisbat de Barcelona, La Fede.cat - Federació d'Organitzacions per a la justícia global, Coordinadora d'Assemblees de Treballadors/es de Catalunya, XSUC - Socialisme 21, Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), PST Internacionalista, Consell d'Associacions de Barcelona.

 
ELS DRETS NO SE SUSPENEN!! MANIFESTACIÓ EL 29 DE MAIG

El president de la CONFAVC, Jordi Giró; el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros; el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego; el portaveu del grup promotor de la ILP per la Renda Garantida de Ciutadania, Diosdado Toledano, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han anunciat aquesta tarda en roda de premsa la convocatòria d’una manifestació unitària el dia 29 de maig

 

Sota el lema “Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials, democràcia real”, la manifestació sortirà a les 12 hores de Plaça Urquinaona i arribarà fins a Pla de Palau.

Els motius d’aquesta convocatòria són:

 • La suspensió de les lleis d’emergència habitacional i energètica i la llei d’igualtat per part del Tribunal Constitucional.
 • Els recursos d’inconstitucionalitat del govern del PP i les lleis que han suposat la pèrdua de drets polítics, socials i laborals i la retallada de serveis públics per part de diferents governs.
 • Buidat de competències del Parlament de Catalunya.
 • Increment alarmant de la pobresa i desigualtats socials. Manca d’instruments per combatre.
 • Urgència de l’aprovació de la ILP de la Renda garantida de ciutadania.
 • Pobresa, democràcia, treball i drets socials i de ciutadania han d’estar en el centre de les reivindicacions.
 • Amb aquesta mobilització hi són presents totes les reivindicacions de totes les entitats i col·lectius que han treballat i treballen per a la defensa dels drets de ciutadania com a garantia per a combatre la pobresa:
 • Dret a l’habitatge.
 • Drets a l’educació pública de qualitat. Retirada de la LOMCE.
 • Dret a una sanitat pública per a tothom.
 • Dret de les persones consumidores.
 • Per una societat inclusiva.
 • Dret al treball digne.
 • Revertir les retallades començant per la darrera Reforma Laboral.
 • La lluita per la igualtat de gènere és fonamental per assolir la qualitat democràtica.

Necessitat d’un contracte polític amb la ciutadania pel treball digne, els drets socials i la democràcia real.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Resultats 41 - 48 de 315Taller “situa’t i practica” per a fer servir el català!!! Inscripcions obertes 

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


ALTRES INFORMACIONSImage