MOSTRA D’ENTITATS DEL BESÒS I EL MARESME 2010

standamic.jpg AMIC –UGT de Catalunya a la MOSTRA D’ENTITATS FESTA MAJOR 2010. Organitza: Les Associacions de veïns i veïnes   

Són molts i diversos els agents que intervenen a Catalunya en el camp de la integració social, hi ha una gran diversitat d’entitats que, majoritàriament representen, defineixen i coordinen els col·lectius presents al nostre territori. AMIC en aquest sentit, participa en les activitats dutes a terme per les entitats que promouen la inclusió social de les persones immigrades.    

  traves de la mostra d'entitats informem per a empoderar.  La base per a l’empoderament dels grups més vulnerables (principalment les dones i joves immigrants) és l’accés a la informació, i al coneixement.  En aquest sentit, estem reforçant la nostra participació en la societat a través de jornades, mostres d’entitats, fòrums diversos, etc per a fer arribar a la població immigrada i que difícilment accedeix a les nostres oficines, tota la informació necessària per a assolir la seva autonomia laboral i social.    

 ¡Visita l’estand d’AMIC!   12 DE JUNY DE 2010 De 10h a 20h Rambla Prim /Ferrer Bassa  

 

 
AMIC-UGT TERRES DE LLEIDA PRESENTA SU MEMORIA ANUAL 2009

Un 19% de los empleados extranjeros atendidos por UGT no tenía una autorización para trabajar.

Durante el año pasado, la Asociación de Ayuda Mutua en Catalunya (AMIC-UGT)  atendió en la provincia de Lleida a 1.561 personas, 129 menos que en 2008. Este hecho se explica por la menor llegada de trabajadores inmigrantes como consecuencia de la crisis económica y por la disminución de los usuarios atendidos en las oficinas de la entidad durante la pasada campaña de la fruta por la menor contratación de temporeros.Igual que en 2008, AMIC recibió más visitas de hombres que de mujeres.  Así, atendió a 1.082 trabajadores extranjeros (69,18%) y 479 empleadas (30,63%). El perfil de la persona que acude a las oficinas del AMIC es el de un varón de entre 25 y 39 años. En un 30% de los casos, esta población procede de Marruecos o Senegal y en un 36,9% de las ocasiones dispone de estudios secundarios.

Para UGT, resulta preocupante que se haya mantenido la cifra del 19% de extranjeros que se encuentran en situación irregular. De todas las visitadas atendidas, un 73% de los extranjeros se encontraba en el paro, por lo que la mayoría de consultas se centraba en la búsqueda de un empleo.

AMIC continuará trabajando por la mejora de los derechos laborales, sociales y políticos de las personas inmigradas. 

 

Article complet...
 
AMIC-UGT OBRE OFICINES AL VENDRELL I AMPOSTA

L'entitat oferirà un servei gratuït d'orientació per a la població immigrada així com a la societat en general, per afavorir la igualtat d'oportunitats, la convivència i la integració social.

L'Associació d'Ajuda Mútua a d'Immigrants de Catalunya, entitat sense ànim de lucre que treballa per a la integració dels nous catalans, obrirà oficines al Vendrell i Amposta, seguint així el seu pla d'expansió a la demarcació de Tarragona.

AMIC està present en tot el territori de Catalunya a través d'una xarxa de més de 50 oficines. Totes les actuacions es realitzen amb la perspectiva de seguir contribuint a la construcció d'una societat cada vegada més plural, on es respectin les diferències individuals i culturals, en el marc dels valors democràtics, i amb una sensibilitat especial pel respecte als drets dels treballadors.Cal destacar que l'oficina del Vendrell té especial rellevància a causa de la presència de formacions xenòfobes a la zona del Baix Penedès que posen en perill la convivència en un territori d'especial intercanvi cultural com ha estat sempre el Penedès.

En aquest sentit, Jordi Gené, Responsable d'AMIC a la demarcació de Tarragona ha destacat que "AMIC pretenem conscienciar i formar part de la necessària convivència a la zona del Baix Penedès, per tant serem una eina que ajudarà a enfortir el diàleg entre cultures".  

 

 

Article complet...
 
<< Inici < Anterior 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Següent > Final >>

Resultats 377 - 384 de 393Agenda d'AMIC-UGT

Sense esdeveniments

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 


Image