INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA D'AMIC-UGT A LLEIDA

Inauguració de l’exposició fotogràfica “Dos Continents, dues famílies, un lloc on viure”, dimarts 25 de maig de 2010, a  les 18.30h a la sala d’actes de la Biblioteca Pública de Lleida.

L’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC-UGT) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida i amb el suport de la Direcció de la Biblioteca Pública d’aquest municipi, davant el context en el qual ens trobem, volem promoure el fet migratori en clau positiva.  Cal compartir experiències i coneixements que ens portin a una millor convivència i cohesió social. 

Presentació de l’obra a càrrec de: Raquel Gil Eiroá, Secretària d’Igualtat i Polítiques Socials de UGT, presidenta d’AMIC. Maria Rosa Ball Papiol, Regidora de Drets Civils, Cooperació i Immigració de l’Ajuntament de Lleida. Rosa Palau Teixidó, Secretària General de la UGT- Terres de Lleida. Raimon Moreno, Fotògraf i sindicalista.

 

Article complet...
 
AMIC APOSTA PER LA FORMACIÓ!
image_gallery_copy.png 

Oferint el curs de Millora de la qualitat en el servei de fleca i pastisseria a Lleida i Barcelona

 

Organitzat per AMIC amb la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i l’UGT Agroalimentària,dins del marc del Programa Profit (www.profit.cat).

 

Aquest curs té com objectiu formar futurs o actuals treballadors i treballadores, millorar la formació i el reciclatge professional del col·lectiu immigrant per tal que adquireixen les tècniques de servei específiques de l’ofici i, donar resposta a les necessitats dels establiments del nostre país, ja que avui en dia, es necessita poder disposar d’un personal ben preparat que prestigiï l’ofici i pugui satisfer en tot moment les necessitats de la clientela.

El curs consta de 70 hores de durada i comença el proper dia 24 de maig a Lleida i el 7 de Juny Barcelona

 

Article complet...
 
S'HA DE GARANTIR EL PRESSUPOST DE LA LLEI D'ACOLLIDA D’IMMIGRANTS PERQUE SIGUI EFECTIVA

L'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya (AMIC-UGT de Catalunya) considera positivament l'aprovació aquest matí de la nova Llei d'Acollida d'Immigrants

Després d'un llarg procés de debat, aquesta llei és un reconeixement a la tasca que des de fa anys, quan la immigració començava a ser un fet incipient, venen desenvolupant els ajuntaments, consells comarcals i els sindicats, així com la resta d'agents de la societat civil compromesos amb la integració de la població immigrada.

Aquesta tasca s'ha fet moltes vegades fruit de les iniciatives locals i amb precarietat de recursos. AMIC-UGT de Catalunya espera que la llei serveixi per donar coherència i universalitzar els principis i serveis d'acollida a tot el territori català, tenint en compte el bagatge acumulat.

Però, com sempre, una llei necessita del recolzament financer per poder assolir els seus objectius i mesures. Estem en un context de retallada de pressupostos pel que fa la integració de la població nouvinguda i la immigració. El Govern central ha retallat per a l’any 2010 un 65% el fons d’integració dels immigrants, una mesura que té efectes en cascada en les polítiques d’acollida i integració dels ens locals i la societat civil. Per tant AMIC-UGT de Catalunya considera que és l’hora, amb l’aprovació i aplicació d’aquesta llei, de què la Generalitat garanteixi unes partides pressupostàries adequades perquè aquesta llei no quedi en paper mullat, i s’assoleixin els objectius que consagra i persegueix.

28 d'abril de 2010

 

 
<< Inici < Anterior 41 42 43 44 45 46 47 Següent > Final >>

Resultats 361 - 368 de 374Image