Butlletí

 

Planta cara
Por un trabajo digno
xat
xat
ugt-a-twitter.jpg
AMIC al facebook

Subscriure's a aquesta font

Recomanan's

Recomana el Web d'AMIC als teus AMICS

Comptador de viistes

contador de visitas


S'HA DE GARANTIR EL PRESSUPOST DE LA LLEI D'ACOLLIDA D’IMMIGRANTS PERQUE SIGUI EFECTIVA

L'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya (AMIC-UGT de Catalunya) considera positivament l'aprovació aquest matí de la nova Llei d'Acollida d'Immigrants

Després d'un llarg procés de debat, aquesta llei és un reconeixement a la tasca que des de fa anys, quan la immigració començava a ser un fet incipient, venen desenvolupant els ajuntaments, consells comarcals i els sindicats, així com la resta d'agents de la societat civil compromesos amb la integració de la població immigrada.

Aquesta tasca s'ha fet moltes vegades fruit de les iniciatives locals i amb precarietat de recursos. AMIC-UGT de Catalunya espera que la llei serveixi per donar coherència i universalitzar els principis i serveis d'acollida a tot el territori català, tenint en compte el bagatge acumulat.

Però, com sempre, una llei necessita del recolzament financer per poder assolir els seus objectius i mesures. Estem en un context de retallada de pressupostos pel que fa la integració de la població nouvinguda i la immigració. El Govern central ha retallat per a l’any 2010 un 65% el fons d’integració dels immigrants, una mesura que té efectes en cascada en les polítiques d’acollida i integració dels ens locals i la societat civil. Per tant AMIC-UGT de Catalunya considera que és l’hora, amb l’aprovació i aplicació d’aquesta llei, de què la Generalitat garanteixi unes partides pressupostàries adequades perquè aquesta llei no quedi en paper mullat, i s’assoleixin els objectius que consagra i persegueix.

28 d'abril de 2010

 

 
NOVA WEB D'AMIC-UGT

 

L’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC-UGT de Catalunya) us dóna la benvinguda  a aquest portal que té com a objectiu continuar oferint serveis de qualitat i donar resposta a les necessitats i exigències d’un món cada vegada més virtual. 

El nou portal s’adreça a tots els públics, des de tècnics i professionals dels diversos àmbits relacionats amb la immigració fins a les persones nouvingudes a Catalunya, així com a qualsevol persona interessada a conèixer la realitat de la immigració i del treball de l’Associació AMIC.

Posem a la vostra disposició aquesta eina, un espai per a la reflexió i coneixement del fet migratori per fer front a un dels reptes socials més importants del nostre temps: la interculturalitat.

 

 

 
EL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA DE CATALUNYA HA DONAT LA RAÓ A LA DEMANDA INTERPOSADA PER AMIC

El TSJC condemna en costas a la Subdelegació de Govern a Barcelona perque reconegui el silenci positiu a la sol·licitud de residència permanent

cap_10-11.jpgEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a la demanda interposada per la Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya en referència al reconeixement del silenci positiu a les sol·licituds de residencia permanent.  La afiliada d’origen cubà a la que AMIC representa davant dels tribunals va demanar a l’any 2005 residencia permanent quan la seva targeta de familiar de comunitari va caducar, 10 mesos desprès va rebre una inadmisió a tràmit de la seva sol·licitud a la que s’al·legava que es trobava en situació irregular des de que es va separar del seu marit al 2002. AMIC, en defensa de la treballadora que te una filla espanyola i treball indefinit des de fa molts anys, va argumentar que havia operat el silenci positiu i que qualsevol resolució diferent a la concessió del permís hauria d’haver segut notificada en el termini de tres mesos des de la sol·licitud feta al maig de 2005. El Jutjat contenciós administratiu nº 3 de Barcelona va donar la raó a la demandant el 6 de febrer de 2005 però l’advocat del estat va recorre la sentencia davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.     Finalment el TSJC ha donat, 5 anys després, la raó a la treballadora i ha confirmat la sentencia de primera instancia reconeixen el dret a la residencia permanent per silenci positiu condemnant, a més, en costes a la Administració, lo que suposa un fet excepcional entenem que com a toc d’atenció davant el col·lapse que està patint el TSJC per culpa de la dinàmica dels advocats del Estat de recorre totes les resolucions encara que sigui sense cap argument jurídic i en perjudici total dels treballadors.

 
<< Inici < Anterior 41 42 43 44 45 46 Següent > Final >>

Resultats 353 - 360 de 364Taller “situa’t i practica” per a fer servir el català!!! Inscripcions obertes 

Agenda d'AMIC-UGT

Sense esdeveniments

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 

ALTRES INFORMACIONSImage