AMIC-UGT REINVIDICA EL DRET A VOT DE LES PERSONES IMMIGRADES

El proper 20 de novembre es celebraran a Espanya les Eleccions a les Corts Generals i, una vegada més, les persones d’origen estranger residents a Catalunya seran marginades d’un procés tan important per al nostre país

En les Eleccions a les Corts Generals podran votar només els nacionals espanyols.

 S’han de posar condicions per a que els immigrants puguin votar? No és més just que tenint els mateixos deures que els nacionals, els immigrants també tinguin els mateixos drets? Democràcia per a uns ciutadans i per altres no? 

Al nostre país actualment tenim diferents categories de ciutadans. D’una banda, trobem ciutadans de nacionalitat espanyola que poden exercir el seu dret de vot a totes les eleccions i ser escollits. D’altra banda, trobem els ciutadans de la Unió Europea que al dia següent d’arribar a Espanya tenen dret a ser candidats i a ser escollits a les eleccions locals. Per tal poguessin exercir aquest dret, fins i tot, es va modificar la Constitució. Realitzar un canvi en la Constitució sovint sembla una qüestió molt complexa, però no va ser-ho tant en aquest cas. A aquest ciutadans no se’ls demana que parlin la nostra llengua, ni que tinguin coneixements mínims de la nostra societat: gairebé immediatament després de la seva arribada a Espanya ja poden votar. En tercer lloc, podem mencionar els nacionals dels països que tenen convenis de reciprocitat amb Espanya i que, en funció d’aquests, poden exercir el dret a vot en les eleccions municipals. Per últim, trobem aquelles persones que no han signat conveni amb el nostre país i, per tant, no se’ls permet votar. 

En definitiva, Espanya discrimina de les persones en funció del seu origen i, tal vegada, del pes econòmic del país de procedència. Ciutadans de primera, de segona, de tercera… 

En un moment en que una part important de la ciutadania de Catalunya, com de la resta del món, s’està mobilitzant reclamant una democràcia realment participativa, tenim un model de societat que manté diverses categories de ciutadans, i això evidencia que alguna cosa no està funcionant bé o que no existeix la voluntat política per dotar-nos d’una democràcia real i efectiva. 

AMIC-UGT de Catalunya fa una crida a la reflexió i al debat sobre aquesta situació. Una reflexió a partir de la base de que som una societat que s’ha anat transformant des de fa dècades per la arribada de persones immigrades, que s’ha anat construint amb les aportacions de ciutadans i ciutadanes d’aquí i d'altres parts del món, i que treballem per aconseguir una societat més justa i cohesionada. Com a societat hem de reflexionar com ens dotem de valors democràtics i com tractem a les persones immigrades. 

A igualtat de deures, volem igualtat de drets!

 

 

 
AMIC-UGT DÓNA SUPORT AL MANIFEST PER LA COHESIÓ SOCIAL I LA CONVIVÈNCIA

AMIC-UGT de Catalunya dóna suport al manifest per la cohesió social i la convivència promogut per la Taula intercultural del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Al mes de març la taula va impulsar un manifest que aposta per la cohesió social i la convi­vència: una setantena d’entitats ja s’hi han adherit. Ara, en el context de crisi econòmica actual i en plena campa­nya electoral, és un bon moment per tornar a reforçar aquesta iniciativa que reconeix, respecta i valora la diversitat social i cultu­ral; potencia la importància de combatre es­tereotips, prejudicis i rumors i, alhora, posa en valor la igualtat i la dignitat humana.

 La vostra entitat ja l’ha signat? www.secretariat.cat/manifest 

 

 
JORNADA INFORMATIVA INTEGRACIÓ DEL RÈGIM ESPECIAL D'EMPLEATS DE LA LLAR EN EL RÈGIM GENERAL

 

cartel_ugt_integraci_jornada_integraci_reeh_al_regimen_general.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 de novembre de 2011, a les 16.00 hores. Sala d’Actes de la UGT de Catalunya. Rambla Santa Mònica, 10.  Barcelona. Més informació: Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la / Tel. 93 304 68 41

02 de desembre de 2011, a les 10.00 hores en l’Auditori de la Factoria Cultural Coma Cros, Salt. Más informació: Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la / Tel.972 21 51 58

 

 

Article complet...
 
<< Inici < Anterior 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Següent > Final >>

Resultats 321 - 328 de 414Agenda d'AMIC-UGT

Sense esdeveniments

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 


Image