DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA DISCRIMINACIÓ RACIAL
mostra_dentitats_festa_de_la_merc.jpgL'AMIC-UGT de Catalunya demana al conjunt de la societat catalana continuar treballant amb tal de combatre i eradicar el racisme, la discriminació racial, la xenofòbia i totes les formes relacionades d'intolerància.

Durant els darrers mesos hem viscut un augment i una extensió preocupant del discurs contra les persones immigrades, un discurs polític racista i xenòfob. També un increment de "rumors" i "estereotips" que, en molts casos, deriven en prejudicis i actituds discriminatòries. Fóra bo analitzar les causes, ja que la presència dels immigrants no pot ser l'excusa per posar en qüestió la convivència, la cohesió social, l'estat del benestar, o per "justificar" retrocessos en matèria de drets o de protecció del conjunt de la població.

Realment aquesta diversitat al nostre país afecta tant les principals dimensions de la vida social i política com diuen alguns? Realment posa en perill el mercat de treball, la seguretat i l'ordre públic, els sistemes de protecció social, la sanitat, el sistema educatiu? Si la migració és un fenomen constant i dinàmic, necessari per uns i altres, no caldria plantejar-nos mesures per aprofitar al màxim els beneficis i reduir al mínim els costos connexos per als països d'origen i de destí? Promoure la protecció dels treballadors migrants, la seva integració al país d'acollida, entre altres mesures positives, en lloc d'aquelles propostes que les discriminen i criminalitzen?

Per a la UGT de Catalunya i AMIC, com a sindicat de classe, la migració és una oportunitat idònia per a reivindicar i lluitar per la IGUALTAT, per la consecució de les mateixes oportunitats.

 
Pots consultar el document oficial aquí
 
 
 
 
PRESENTACIÓ DE LA GUIA D’HOMOLOGACIÓ D’ESTUDIS AMIC-UGT
 
guia_amic_homologaci.jpgL’Associació AMIC–UGT, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Girona, ha editat la "Guia Bàsica per homologar els estudis estrangers a Catalunya". Disposem d’un servei especialitzat en homologacions i convalidacions d’estudis estrangers tant universitaris com no universitaris, un servei que considerem imprescindible per fomentar la igualtat d'oportunitats dels treballadors i les treballadores immigrants.Homologar els seus títols els permet accedir a llocs de treball més qualificats, responent als requeriments del mercat laboral.Des de fa molts anys i de forma pionera a Catalunya, donem resposta a aquesta demanda de la població nouvinguda i que, en temps de crisi del mercat laboral i de demanda de perfils professionals més qualificats, s’ha intensificat.
El nostre servei és gratuït i va dirigit a tota aquella persona estrangera amb estudis oficials cursats al país d’origen, que vulgui obtenir el reconeixement oficial de la seva equivalència amb un determinat títol espanyol, independentment de la seva situació administrativa (suficient el passaport).
 
Informació i acompanyament servei d’AMIC-UGT:
 
§ Al SAIER (Ajuntament de Barcelona). Paral·lel 202. Dilluns – Dijous (9-19h). Divendres (9-14h).
§ Tarragona: C/ d’Ixart, 11, 3ª i 4ª planta seu UGT. De dilluns, dimecres i divendres de 9.30 a 13.30 i de 16.30 a 19.00. Cal concertar cita prèvia trucant al telèfon: 977213131
§ El Vendrell- Carrer del Nord, 11.1ª  planta Seu UG. Dimecres de 9.30 a 13.30. Cal concertar cita prèvia, tel: 977661751
§ Lleida -Av. Catalunya, 2. Dilluns i Dijous, de 11 a 14 h i de 16 a 19h. Divendres d’11 a 14:00h. Cal concertar cita prèvia: 973270801
 
AMIC-UGT ha editat una guia de suport per a l’homologació de títols i que podeu consultar a la nostra web (Materials d’AMIC) o obrir directament

 

 

 

 
UGT DIU PROU! CONTRA EL RACISME I LA XENOFÒBIA

 

cartell_web1.jpgRepresentants d'entitats catalanes i sindicats hem participat en la signatura del manifest "Diguem Prou! Contra el racisme i la xenofòbia, en defensa de la democràcia" per simbolitzar el seu suport a la crida de mobilització convocada per SOS Racisme-Catalunya sota el mateix lema, pel proper dissabte 19 de març.
 
Des de la UGT de Catalunya i AMIC us animem a participar en l'acció "Diguem Prou!"

Adherint-vos al manifest (www.diguemprou.org) fent difusió de l'acte, sumant-vos a la mobilització del dia 19 de març al  Passeig Lluís Companys (Arc de Triomf, Barcelona).
Participant en l'acció virtual "Tu a què dius prou?" (www.flickr.com/photos/diguemprou)
Participant a través de les xarxes socials: www.twitter.com/diguem_prou; facebook/pages/Diguem-Prou

 

 

 

 
<< Inici < Anterior 41 42 43 44 45 46 47 48 Següent > Final >>

Resultats 321 - 328 de 379Image