Vaga General
Vaga General
Vaga general

Butlletí

Planta cara
Por un trabajo digno
xat
xat
ugt-a-twitter.jpg
AMIC al facebook

Subscriure's a aquesta font

Recomanan's

Recomana el Web d'AMIC als teus AMICS

Comptador de viistes

contador de visitas


LA REALITAT DELS MENORS NO ACOMPANYATS

Arran de les informacions als mitjans de comunicació sobre un allau en l’arribada de persones menors estrangeres no acompanyades a Catalunya, AMIC- UGT vol fer-se ressò d’aquesta realitat i posar damunt la necessitat i l’obligació de donar resposta des de les administracions públiques i la societat civil.

Segons la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya, estem davant d’una “emergència de país”, amb l’arribada aquest any 2017 de 1116 menors fins octubre, amb un flux  cada vegada més intens. Aquest fet col·lapsa els espais d’acolliment de menors a Catalunya i produeix situacions flagrants, com menors dormint al terra de dependències dels Mossos d’Esquadra a la Ciutat de Justícia, en espera de les proves forenses per determinar l’edat biològica.

La majoria d’aquests menors arriben via Marroc, ja siguin nacionals d’aquest estat o d’altres estats d’Àfrica o Àsia. Es tracta d’un col·lectiu amb uns nivells de vulnerabilitat extrems, en molts casos en situacions d’exclusió social ja des del lloc d’origen. Aquests nois (en un 97% homes) es veuen abocats a la supervivència més crua, al consum de drogues, a la manipulació i abús per part de xarxes delictives, a l’exclusió formativa i laboral i a situacions molt complicades que dificulten el seu futur i integració social.

AMIC- UGT no està especialitzat en abordar les necessitats dels menors immigrants no acompanyats, però com entitat que treballa per a la integració de la població immigrada, sí vol sensibilitzar sobre aquesta realitat. D’altra banda, molts d’aquests menors, a l’hora d’arribar a la majoria d’edat, presenten situacions d’irregularitat documental i/o sobrevinguda que dificulten més si s’escau la seva greu situació personal.

 

Enllaços notícies Menors no acompanyats:

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-vespre/els-menors-estrangers-no-acompanyats-continuen-dormint-amb-matalassos-a-terra/video/5702521/

http://www.ccma.cat/324/collapse-als-centres-dacollida-per-laugment-de-menors-estrangers-sense-familiars/noticia/2814470/

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/la-situacio-dels-menors-no-acompanyats-que-arriben-a-ceuta-i-melilla/video/5520312/

http://www.ccma.cat/324/el-testimoni-dun-menor-immigrant-que-ha-viatjat-sol-fins-a-barcelona/noticia/2814649/

http://www.ccma.cat/324/com-sobreviuen-els-menors-immigrants-sense-familia-a-barcelona/noticia/2819632/

https://www.ara.cat/societat/Arriben-menors-immigrants-Catalunya-lultim_0_1907809269.html

 
Unim-nos contra les agressions feixistes Prou impunitat Defensem la convivència en la diversitat

 

manifestaci_18n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al llarg de les últimes setmanes hem vist un auge preocupant d’accions violentes per part de grups feixistes que han gaudit d’una impunitat inacceptable.

Al Congrés espanyol, el PP va impedir una declaració institucional de condemna de les greus agressions feixistes a València del passat 9 d’octubre.

El PP i diverses organitzacions convocants tampoc han denunciat les agressions feixistes al voltant de recents i importants manifestacions a Barcelona.

El feixisme creix a Europa: l’FPÖ amenaça amb entrar al govern d’Àustria i Le Pen podria guanyar les properes presidencials a França. Ara l’extrema dreta amenaça amb tornar a sortir del clavegueram a casa nostra.

La societat catalana està immersa en debats importants. Fem aquests debats de manera democràtica i cívica. Però no donem oxigen a l’extrema dreta, sota cap concepte ni sota cap bandera.

De punts de vista i de sentiments nacionals, caben tots. Però el feixisme no és un punt de vista ni un sentiment nacional; és un crim contra la humanitat en potència.

Totes les forces democràtiques i progressistes s’han d’unir en un crit unànime de No Passaran!

Per tot això, ajuntem-nos, persones de totes les edats, de totes les procedències, de totes les sensibilitats, en aquesta manifestació unitària contra la presència de grups feixistes a casa nostra i arreu.

Celebrem i defensem la riquesa i diversitat de la nostra societat.

Manifestació: Dissabte 18 de novembre · 12h · Via Augusta – Ganduxer · FGC Bonanova

Formulari d'adhesió: http://bit.ly/2AiwegG

Esdeveniment al Facebook: https://www.facebook.com/events/752661924919372/

Esdeveniment al Twitter: https://twitter.com/UnitatvsRacisme/status/927900638666723329

Web: http://bit.ly/2zk1jn8

 

 

 

 
TALLER SITUA'T I PRACTICA EL CATALÀ!

L'Associació d'Ajuda Mútua d'Immigrants a Catalunya organitza, conjuntament amb el Servei Lingüístic de la UGT de Catalunya, el taller Situa't i practica el català!

Vols practicar el català? L'entens però encara no t'has llançat a parlar-lo?

L'objectiu d'aquesta activitat és facilitar als participants un context d'ús on puguin practicar el vocabulari i la fraseologia bàsica relacionada amb entorns quotidians i incentivar que es llancin a parlar el català. A més de promoure el coneixement de l'entorn.

L'activitat comprèn 4 sessions  de dues hores cadascuna, un període de pràctiques per a la recollida d'informació en quatre àmbits - laboral, sanitari, educatiu i Administració-, i una sessió final de posada en comú d'experiències i lliurament d'un certificat d'assistència.

La dinàmica utilitzada en els tallers facilita la utilització del català- a través d'exercicis i jocs de rol i altres activitats-, genera complicitat i permet compartir les experiències de portar-lo a la pràctica amb la resta de participants del grup. Un cop completada l'activitat cada participant serà capaç d'identificar les seves fortaleses, els aspectes que podrà millorar i les eines per a fer-ho.

Calendari i lloc de realització:

8, 10, 15 i 17 de NOVEMBRE (sessions a l'aula, de 10 a 12 hores)

del 17 a 28 de novembre (periode de pràctiques)

28 de novembre (sessió final i CLOENDA)

Lloc: Rambla del Raval, 29-35 (Seu AVALOT Joves de la UGT)

Barcelona

Per a més informacions i inscripcions:

Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la / Tel: 93 304 68 41

 

Els tallers "Situa't i practica el català!" reb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

 


 

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Resultats 17 - 24 de 333Taller “situa’t i practica” per a fer servir el català!!! Inscripcions obertes 

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


ALTRES INFORMACIONSImage