27F 12h Barcelona. Exigim VIES SEGURES per a les refugiades i migrants

AMIC-UGT de Catalunya s'adhereix a la convocatòria de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat

cartell_manifestaci_davant_la_comissi_ue_a_barcelona_refugiats.jpg

 

El 27 de febrer de 2016, ens mobilitzem a diverses ciutats europees per manifestar-nos a favor d’una Europa humana i solidària, no només responsable i fidel a la legalitat i al dret humà d’asil, sinó també d’una Europa que reconeix la seva responsabilitat en el drama de les persones refugiades.

Les persones refugiades fugen de la guerra, la persecució i la fam, situacions de les quals els governs de la Unió Europea en són directament responsables per la seva complicitat amb d’altres actors i amb tercers països involucrats directament en el conflicte, en el comerç d’armes i en les intervencions militars en els països d’origen.
Contradient la seva responsabilitat moral i legal envers les persones refugiades, els governs europeus alcen murs, militaritzen el Mediterrani i vulneren drets fonamentals:
• Des de principis de 2016, en només 40 dies, més de 410 persones han mort ofegades a la mar Mediterrània.
• De les 160 000 persones pendents de reubicació a la Unió Europea, només 459 han estat reubicades.
• Les condicions inhumanes en què viuen les persones refugiades als campaments de Calais, Dunkerque o a la frontera sud espanyola empitjoren dia a dia.
• S’aproven lleis discriminatòries que estigmatitzen les persones refugiades i fomenten la xenofòbia.
• Segons l’Europol, 10.000 nens refugiats i migrants no acompanyats han desaparegut dins les nostres fronteres sense deixar rastre i aquesta xifra podria augmenter.

Llegir més

http://www.ccar.cat/27f-12h-barcelona-exigim-vies-segures-per-a-les-refugiades-i-migrants/

 

 


 

 
JUDICI POPULAR CONTRA EL CIE. MOBILITZACIÓ 30 DE GENER DE 2016

tanquem_el_cie_mobilitzaci_30_de_gener.jpg

 

Condemnem el CIE a formar part del passat

El dia 30 de gener, jutjarem els Centres d’Internament per a persones estrangeres (CIE) i posarem en el punt de mira les persones responsables de perpetuar aquestes presons racistes, on es vulneren els drets humans amb total impunitat. 

Amb el judici popular, pretenem fer un exercici de memòria i denúncia per evitar la reobertura del CIE de Barcelona. Cap obra de millora de les instal·lacions justifica la seva existència. La privació de llibertat de persones per no tenir permís de residència, per haver-lo perdut o no poder-lo renovar, és una vulneració de drets flagrant. Com a societat, no podem tolerar les terribles conseqüències d’aquests centres i de la maquinària racista, alimentada per la política migratòria estatal i europea. 

Aquest judici popular és fruit de la resistència al carrer, com ho van ser en el seu dia les marxes de Selma a Montgomery, on es reivindicava el dret a vot de la comunitat afroamericana; a les protestes contra les lleis segregacionistes de l’Apartheid; al judici a l’Imperialisme de l’Estat espanyol per part de l’organització internacionalista Askapena, o en les reivindicacions de les comunitats zapatistes, entre molts altres exemples de resistència i lluita social. 

Per vergonya, per justícia, per dignitat… Perquè no volem ser còmplices. El dia 30 de gener, exigirem a les institucions que compleixin els seus compromisos en la lluita contra els CIE. I assenyalarem aquells que ordenen detencions arbitràries basades en prejudicis racistes i classistes, que converteixen faltes administratives en delictes, que criminalitzen la pobresa i priven de llibertat a persones innocents. 

Ja no hi ha marxa enrere. Entre totes, tancarem els CIE i demostrarem la capacitat transformadora de la nostra societat civil organitzada. Et sumes a la lluita?

Judici Popular contra el CIE 
Dissabte 30 de gener del 2016 – 11h 
Carrer E, 40 Zona Franca – Barcelona 

www.tancaremelcie.cat


Article complet...
 
Entrevista a Oriol Canals. Proactiva Open Arms

entrevista_oriol_canals_proactiva_opens_arms.jpg

 

Canal UGT (enllaç de l'entrevista)

 

SOS REFUGIATS!

TU TAMBÉ POTS AJUDAR A SALVAR VIDES!

http://www.proactivaopenarms.org/

 

 
<< Inici < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

Resultats 153 - 160 de 414Agenda d'AMIC-UGT

Sense esdeveniments

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 


Image