DENUNCIEM LA PASSIVITAT DE LA SUBDELEGACIÓ DEL GOVERN A BARCELONA PER ATENDRE TRÀMITS D’ESTRANGERIA


  AMIC-UGT de Catalunya denuncia la manca de voluntat de l’Oficina d’Estrangeria de Barcelona per donar sortida a la demanda real de cites prèvies pels tràmits d’estrangeria: renovacions d’autoritzacions de residència i treball, certificats UE, autoritzacions de retorn, expedició de targetes d’identitat, autoritzacions d’arrelament, autoritzacions de familiars de comunitari, pròrroga d’estada per estudis, reagrupament familiar, incidències i informació presencial.

Actualment, no es posa a disposició dels interessats totes les cites per a la realització de tràmits en aquesta oficina i en les comissaries de policia de Barcelona i de l’Hospitalet al mateix temps, sinó que es posen a disposició en dies successius segons el tipus de tràmit i mitjançant un calendari. Aquest sistema per a la concessió de cites que ha establert l’Oficina d’Estrangeria es va iniciar durant el començament del període estival i no s’havia patit en els darrers anys.

Davant de la preocupació per la congestió per obtenir cita prèvia, se’ns va fer creure que la situació era transitòria i deguda, exclusivament, a  la disminució del nombre de funcionaris de l’oficina per poder atendre el mateix nombre de persones. No obstant això, i tenint en compte que estem a mitjans del mes de setembre, la situació continua sent la mateixa, això convida a pensar que l’explicació que ens va oferir la  Subdelegació del Govern era, en realitat, una excusa per ajornar la reacció de les diferents entitats referents  i professionals d’estrangeria.

Aquesta situació ens genera dubtes sobre si és realment una mesura transitòria com diuen o si es tracta d’una decisió política per tal de minimitzar aquest servei a la població estrangera, curiosament en període electoral.

Des d'AMIC-UGT de Catalunya exigim als responsables de l'Oficina d'Estrangeria donar una explicació raonable a aquesta situació i demanem una solució al més aviat possible, recornant-los que darrere de cada cita hi ha una persona que té tot el dret a ser documentat i a ser atès per qualsevol administració pública que sempre ha d'estar al servei de les persones.

 

Barcelona, 17 de setembre de 2015


 
MANIFESTACIÓ "REFUGEES WELCOME"

 

Ens sumem a la manifestació en suport a la població refugida, convocada per la Plataforma Stop Mare Mortum i Unitat contra el feixisme i el racisme.

 

 

 
MANIFESTACIÓ DE L'11 DE SETEMBRE: RECUPEREM ELS NOSTRES DRETS

senyera-catalana

La Diada Nacional de Catalunya d’enguany es celebrarà en un context social i econòmic marcat encara per la crisi que durant els últims 8 anys ha provocat un enorme retrocés en matèria de drets socials i laborals. Els seus efectes sobre les capes populars i la classe mitjana d’aquest país són desgraciadament ben vigents. L’atur, l’increment de la pobresa, els desnonaments,  la precarietat laboral, l’emigració de joves i les dificultats per accedir als serveis públics s’han convertit en elements identitaris de la situació que viu en el nostre país i contra els que el sindicalisme de classe combat esmerçant tots els nostres esforços.

És per això, que la UGT de Catalunya vol afirmar un cop més, en la celebració de l’11 de setembre, que no hi haurà avenç nacional si es construeix des de la injustícia i la insolidaritat. Ens reafirmem en la nostra convicció que el progrés en matèria d’autogovern s’ha de sustentar sobre la base del progrés social, personal i col·lectiu. I que en aquest camí no hi ha altra opció que l’aposta ferma per la millora dels serveis públics. Per una sanitat al servei de les persones i allunyada de qualsevol amenaça de privatització, un sistema públic d’educació que realment garanteixi la igualtat d’oportunitats i l’accés a la formació de tothom al marge de la seva renda i uns serveis socials que, ara més que mai, protegeixin els més vulnerables dels efectes de la crisi econòmica i els allunya de l’exclusió i la pobresa.

Manifest complert 

http://www.ugt.cat/manifest-del-11-de-setembre-recuperem-els-nostres-drets/

 

 

 
<< Inici < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

Resultats 145 - 152 de 391Agenda d'AMIC-UGT

Sense esdeveniments

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 


Image