20 DE JUNY, DIA MUNDIAL DE LES PERSONES REFUGIADES

L’any 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com a Dia Mundial de les Persones Refugiades.

dia_refugiats.png

Cada dia milers de persones es veuen obligades a fugir de casa seva en sentir-se perseguides i amenaçades per causes diverses com la guerra, la religió, l’opinió política, l’ètnia, el gènere, la nacionalitat, la llengua, la cultura, l’orientació sexual, la identitat de gènere o per motius mediambientals.

L’acte institucional serà al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona de 5 a 6 de la tarda i l’acte reivindicatiu al carrer a l’Avinguda de la Catedral de 12 a 21 hores.

 

 

 

 
FRACAS EUROPEU

porta-retalls02.jpgEnguany s’han commemorat diferents efemèrides que evoquen el camí recorregut en la defensa de les persones refugiades, com ara el 36è aniversari de l’adhesió d’Espanya a la Convenció de Ginebra de 1951 o el protocol de Nova York de 1967, però aquestes fites coincideixen amb un dels moments més difícils de la política d’asil, s’actua de manera conscient contra el dret d’asil, en el marc de la Unió Europea obsessionada en blindar les seves fronteres i recloure als refugiats en centres d’internament o camps de refugiats a tercers països. Europa és avui terra hostil pels refugiats i no el lloc d’acollida que somiàvem.

Des d’AMIC-UGT volem fer palès la nostra disconformitat amb les “noves” polítiques d’asil europees, aquestes polítiques i accions (tanques de filferro i punxes, passos frontereres tancats, condicions d’acollida inhumanes i els complicats procediments de registre, entre d’altres) que només contribueixen activament a empitjorar la anomenada “crisi dels refugiats”. Però no només nosaltres, sinó totes les entitats d’acció social europees, expressem el nostre rebuig a  l’acord aprovat entre la Unió Europea i Turquia sobre les persones refugiades, un acord que evidencia el fracàs de la política comuna en asil europea i que nega obertament refugi a persones que abandonen involuntàriament les seves llars.

 

 

 
CONTRA LA POBRESA LABORAL I SOCIAL.TREBALL DIGNE I AMB DRETS

PRIMER DE MAIG 2016

Manifestacions

  • 11.30h. Pça. Urquinaona | Barcelona
  • 12.00h. Pça. de la Independència | Girona
  • 12.00h. Pça. Imperial Tarraco | Tarragona
  • 12.00h. Pça. del Treball | Lleida
  • 12.00h. Pça. del Carrilet | Tortosa

Des d’AMIC us volem animar a participar en la nostra ja clàssica marxa per al Primer de Maig per a reivindicar els nostres drets amb la nostra lluita. UGT de Catalunya, SOM, som drets, som lluita!

primer_de_maig.jpg

Més informació: Aquesta adreça de correu electrònica està protegida contra els robots d'spam, necessites activar Javascript per veure-la i aquí

 

 

 
<< Inici < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Següent > Final >>

Resultats 121 - 128 de 391Agenda d'AMIC-UGT

Sense esdeveniments

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 


Image