INFORME D’AMIC-UGT: ‘APORTACIÓ DE LES PERSONES ESTRANGERES A L’ESTAT DE BENESTAR

des de l’amic-ugt  reivindiquem les aportacions de les persones estrangeres i demanem a la societat que rebutgi actituds i discursos racistes i xenòfobs

El 21 de març, amb motiu del Dia Internacional contra la Discriminació Racial, AMIC-UGT de Catalunya publiquem l’informe ‘Aportació de les persones estrangeres a l’estat del benestar 

L’objectiu d’aquest estudi és posar en relleu la importància de la població estrangera pel que fa al manteniment de l’estat de benestar a Espanya en aquests moments i en el futur. A més,  posar de manifest la falta de fonaments i evidències en molts dels rumors i prejudicis presents en la nostra societat que inciten al rebuig de la població estrangera.

En l’informe s’hi recullen dades demogràfiques i dades relatives als quatre pilars de l’estat de benestar (pensions, educació, sanitat i serveis socials), i s’hi analitza l’ús que en fa la població estrangera, així com la seva aportació en el manteniment d’aquests.

Altres dades que conté l’informe fan referència a l’envelliment de la població estrangera, el seu índex de fecunditat, grau d’estabilitat en el mercat laboral, condicions socioeconòmiques o la seva infrarepresentació en l’ús i accés de determinats serveis socials.

Com a conclusió, l’informe destaquem que sense l’aportació de les persones estrangeres, el nostre país tindria greus conseqüències econòmiques, socials i demogràfiques. Hi hauria menys habitants, menys població activa, menys pensions i la població seria més envellida. L’actual estat de benestar se sosté, avui, per la contribució de tothom. I la importància de la població estrangera a Espanya no únicament es tradueix en l’impacte que té sobre l’àrea econòmica i demogràfica, sinó també per la seva contribució cultural i social.

Per tot això, AMIC-UGT reconeix el paper primordial de les persones estrangeres i demanem al conjunt de la societat que rebutgi qualsevol actitud racista i xenòfoba i que treballi conjuntament per la convivència i la cohesió social.

A través d’aquest enllaç podeu accedir a l’informe extens en castellà d’AMIC-UGT i també en aquest, al resum del mateix informe.