Legislació i impresos

Fulls informatius

Butlletí

 

Por un trabajo digno
xat
xat
ugt-a-twitter.jpg
AMIC al facebook

Subscriure's a aquesta font

Recomanan's

Recomana el Web d'AMIC als teus AMICS

Comptador de viistes

contador de visitas


ELIMINACIÓ DE LES TAXES DE LA GENERALITAT PER A LA TRAMITACIÓ DELS INFORMES D'ESTRANGERIA PDF Imprimir a/e

 

Des de l’associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC-UGT) valorem molt positivament l’esforç i la decisió d’aquesta mesura de la Generalitat de Catalunya d’eliminar les taxes per demanar els informes d’estrangeria (INF02 i INF03), que ajudi a disminuir la població estrangera en situació d’irregularitat i a  lluitar contra l’irregularitat sobrevinguda.

Aquesta va ser una de les nostres reivindicacions a l’inici de l’aplicació del cobrament de taxes de la Generalitat per l’emissió i notificació d’aquests informes.

La gran majoria de les persones que demanen aquests informes d’estrangeria, ja sigui per a tramitar un arrelament social o l’informe d’esforç d’integració per a la renovació o modificació de la seva residència temporal, es troben en situacions d’atur i greu risc d’exclusió social, sobretot en aquest context de crisi econòmica. I fer el pagament de dues taxes per aquest tràmit (la taxa de l’ajuntament on es sol·licita aquest tràmit i la taxa de la Generalitat), els suposava una dificultat més per aconseguir regularitzar-se o mantenir el seu permís de residència.

Esperem que aquesta iniciativa de la Generalitat de Catalunya sigui un punt de partida perquè la resta de municipis eliminin les taxes exigibles per emetre els informes d’estrangeria d’aquelles persones en risc d’exclusió social.

 

 

 

  
 
< Anterior   Següent >Taller “situa’t i practica” per a fer servir el català!!! Inscripcions obertes 

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 


Image