DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA DISCRIMINACIÓ RACIAL PDF Imprimir a/e
mostra_dentitats_festa_de_la_merc.jpgL'AMIC-UGT de Catalunya demana al conjunt de la societat catalana continuar treballant amb tal de combatre i eradicar el racisme, la discriminació racial, la xenofòbia i totes les formes relacionades d'intolerància.

Durant els darrers mesos hem viscut un augment i una extensió preocupant del discurs contra les persones immigrades, un discurs polític racista i xenòfob. També un increment de "rumors" i "estereotips" que, en molts casos, deriven en prejudicis i actituds discriminatòries. Fóra bo analitzar les causes, ja que la presència dels immigrants no pot ser l'excusa per posar en qüestió la convivència, la cohesió social, l'estat del benestar, o per "justificar" retrocessos en matèria de drets o de protecció del conjunt de la població.

Realment aquesta diversitat al nostre país afecta tant les principals dimensions de la vida social i política com diuen alguns? Realment posa en perill el mercat de treball, la seguretat i l'ordre públic, els sistemes de protecció social, la sanitat, el sistema educatiu? Si la migració és un fenomen constant i dinàmic, necessari per uns i altres, no caldria plantejar-nos mesures per aprofitar al màxim els beneficis i reduir al mínim els costos connexos per als països d'origen i de destí? Promoure la protecció dels treballadors migrants, la seva integració al país d'acollida, entre altres mesures positives, en lloc d'aquelles propostes que les discriminen i criminalitzen?

Per a la UGT de Catalunya i AMIC, com a sindicat de classe, la migració és una oportunitat idònia per a reivindicar i lluitar per la IGUALTAT, per la consecució de les mateixes oportunitats.

 
Pots consultar el document oficial aquí
 
 
 
 
< Anterior   Següent >Agenda d'AMIC-UGT

Sense esdeveniments

BLOCS DE LES NOSTRES CAMPANYES


 


Image